Sastojci
TIJESTO;
500 gr brašna2 kašike ulja
so
voda
FIL:
500 gr mljevenog mesaglavica crvenog luka
so
biber
PRELIV:
jogurtbijeli luk
Način pripreme
- Zamijesite tijesto isto kao da pravite burek ili bilo koju drugu pitu.
- Tijesto podijelite na dvije jufke, zatim premijesite i ostavite da nadođe.
- Prvu jufku razvijte, namastite i razvucite.
- Meso pomiješajte sa sitno isjeckanim lukom, solju i biberom.
- Meso stavljajte na na duže strane, ali u razmaku.
- Srolajte jufke kao da rolate burek.
- Na mjestima gdje ste napravili razmak, odnosno gdje nema mesa, nožem režite. I sa jedne i druge strane podvijte mantije.
- Od sredine u tepsiji redajte mantije.
- Ponovite postupak i sa drugom jufkom.
- Prije pečenja pomastite mantije i pecite ih na 250 stepeni 30ak minuta.
- Po želji ih možete kada se ispeku preliti jogurtom u koji ste isjeckali bijeli luk.
- Vratite u rernu par minuta.
recept preuzet sa- domacica.net
0 komentari:
Objavi komentar