TIJESTO:
6 jaja
6 žlica šećera
7 žlica brašna
1 vanilin šećer
1/2praška za pecivo
2 žlice ulja
6 jaja
6 žlica šećera
7 žlica brašna
1 vanilin šećer
1/2praška za pecivo
2 žlice ulja
PRIPREMA:
Jaja, šećer, vanilin šećer i ulje istući u čvrsti snijeg. Lagano miješati dodajući brašno pomiješano s praškom za pecivo, staviti u lim i peći na 180 st.
Jaja, šećer, vanilin šećer i ulje istući u čvrsti snijeg. Lagano miješati dodajući brašno pomiješano s praškom za pecivo, staviti u lim i peći na 180 st.
Tijesto ohladiti i nakapati rumom
KREMA:20 dag šećera u prahu
20 dag margarina
2 dl slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
2 žlice ruma
50 dag kestena
PRIPREMA:
Pjenasto izraditi omekšani margarin, šećer i kesten, umiješati lagano u tvrdo tučeno slatko vrhnje, premazati ohlađeno tijesto.
KREMA 2:
5 dl slatkog vrhnja
5 žlica šećera u prahu
1 kremfiks
20 dag margarina
2 dl slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
2 žlice ruma
50 dag kestena
PRIPREMA:
Pjenasto izraditi omekšani margarin, šećer i kesten, umiješati lagano u tvrdo tučeno slatko vrhnje, premazati ohlađeno tijesto.
KREMA 2:
5 dl slatkog vrhnja
5 žlica šećera u prahu
1 kremfiks
PRIPREMA:
Izmiksati slatko vrhnje i šećer u prahu, na kraju dodati kremfiks i još malo miksati.
Izmiksati slatko vrhnje i šećer u prahu, na kraju dodati kremfiks i još malo miksati.
Premazati po kremi koju smo već stavili i ukrasiti kolač.
Izvor: recepti.covermagazin.com
0 komentari:
Objavi komentar