utorak, 22. travnja 2014.

Punjene pogačice

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sastojci

TESTO

1 kg brašna tip 400
1/2 l mleka
2 dcl ulja
1 kocka svježeg kvasca
1 kašičica šećera
2 kašičice soli
1 prašak za pecivo
1 jaje za premazivanje

FIL ZA PUNJENJE

300 gr sira
malo obarenog spanača
150 gr na kockice iseckane salame
malo soli

Način pripreme
  1. Sve suve sastojke pomešajte.
  2. Sveži kvasac dodajte u malo mlakog mleka sa malo soli, šećera i jednom kašičicom brašna. Ostavite da odstoji.
  3. Kada kvasac nadođe dodajte ga u suve sastojke i odajte preostale sastojke testa.
  4. Testo dobro izradite, pa onda rastanjite na debljinu otprilike 1,5 centimetara.
  5. Pogačice vadite čašom promera oko 8 centimetara. Ređajte ih u podmazanu tepsiju i ostavite da nadođu.
  6. Pomešajte sve sastojke za fil.
  7. Manjom čašicom pravite udubljenja, pa onda udubljenja napunite filom. Ivice premažite umučenim jajetom i pospite susamom.
  8. Pecite 20ak minuta na 200 stepeni dok ne porumene (ovisi od rerne do rerne).
  9. Od ostatka testa možete napravaiti perece ili pletenice.

recept preuzet sa- domacica.net

0 komentari:

Objavi komentar