utorak, 22. travnja 2014.

Mantije

mantije

Sastojci

TIJESTO;

500 gr brašna
2 kašike ulja
so
voda

FIL:

500 gr mljevenog mesa
glavica crvenog luka
so
biber

PRELIV:

jogurt
bijeli luk

Način pripreme
  1. Zamijesite tijesto isto kao da pravite burek ili bilo koju drugu pitu.
  2. Tijesto podijelite na dvije jufke, zatim premijesite i ostavite da nadođe.
  3. Prvu jufku razvijte, namastite i razvucite.
  4. Meso pomiješajte sa sitno isjeckanim lukom, solju i biberom.
  5. Meso stavljajte na na duže strane, ali u razmaku.
  6. Srolajte jufke kao da rolate burek.
  7. Na mjestima gdje ste napravili razmak, odnosno gdje nema mesa, nožem režite. I sa jedne i druge strane podvijte mantije.
  8. Od sredine u tepsiji redajte mantije.
  9. Ponovite postupak i sa drugom jufkom.
  10. Prije pečenja pomastite mantije i pecite ih na 250 stepeni 30ak minuta.
  11. Po želji ih možete kada se ispeku preliti jogurtom u koji ste isjeckali bijeli luk.
  12. Vratite u rernu par minuta.

 recept preuzet sa- domacica.net 

0 komentari:

Objavi komentar