ponedjeljak, 7. srpnja 2014.

Pahuljaste kiflice


 Sastojci
  •       2 dl ulja
  •       7 dl toplog mleka
  •       40 gr svezeg kvasca
  •       1 jaje
  •       10 gr vanilije secera
  •       2 zlice secera
  •       2 zlicice soli
  •       1 kg brasna
  •       ....premaz....
  •       1 zlicica ulja
  •       2 zumanjka
  •       za posut so ili susam
  •       ekstra brasna za radnu povrsinu

Priprema


  

    U toplo mleko rastopiti secer i namrviti kvasac. Neka stoji sa strane
  
    U posudu za mesanje pomesati sve suve sastojke ( brasno, sol i vaniliju secer ), dodati kvasac, 1 jaje, , ulje i ostatak mlakog melka. Mesati posle svakog dodavanja sastojaka. Testo treba da bude kompaktno, mekano i lepljivo i to vas netreba da brine jer tako treba da bude. Raditi nauljenim rukama ili brasnjavim. Odma testo podeliti na 5 ili 8 delova. Podeljeno testo staviti na pobrasnjenu povrsinu, prekriti i neka se udvostruci oko 1 sat.
 

    Nadoslo testo na pobreasnjenoj radnoj povrsini ( 5 delova ) razvaljat na 30 cm za vece kiflice ili 20 cm ( 8 delova ) za manje kiflice. Svaki deo preseci na osam delova. Uviti u kiflicu i redjati u pleh oblozen pek - pairom. Neka stoje jos 20 minuta.


    Kiflice premazati mesavinom ( zumanjka i ulje ). Posoliti ili posuti susamom. Peci na 200 stepeni ca 15 - 20 minuta.

(http://www.coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar