ponedjeljak, 30. lipnja 2014.

Zapečena piletina


 Sastojci
  •     600 g belog krompira
  •     1 dl mleka
  •     40 g putera
  •     400 g pilećeg belog mesa
  •     400 g šampinjona
  •     1 kašika senfa, ulje
  •     2 dl pavlake
  •     3 dl pavlake za kuvanje
  •     150 g kačkavalja
  •     mešavina začina

Priprema:

1. Krompir oguliti i iseći na kocke pa ga obariti u slanoj vodi. Potom ga ispasirati i sjediniti sa puterom, mlekom i začinima po ukusu.
2. Piletinu iseći na kocke, a šampinjone na listove. Na vrelom ulju pržiti prvo šampinjone dok ne porumene, a zatim ih izvaditi, staviti piletinu pa i nju pržiti dok ne porumeni.
3. Prženu piletinu i šampinjone sjediniti te dodati senf, pavlaku i začine po ukusu i promešati.
4. U nauljenu vatrostalnu činiju sipati pire krompir i poravnati. Preko krompira rasporediti smesu od piletine i šampinjona, preliti pavlakom za kuvanje i posuti rendanim kačkavaljem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ˚C dok ne porumeni.


0 komentari:

Objavi komentar