ponedjeljak, 30. lipnja 2014.

Ljetni kolač s breskvama



POTREBNO:

Za biskvit:

  •     4 jaja
  •     24 dag šećera
  •     22 dag brašna
  •     10 žlica vruće vode
  •     1 prašak za pecivo

Za kremu:

  •     2 pudinga od vanilije
  •     6 žlica brašna
  •     1 l mlijeka
  •     20 dag šećera
  •     1 vanilin šećer
  •     25 dag margarina

I još:

  •     najmanje 1 kg bresaka
  •     1/2 l vrhnja za šlag

PRIPREMA:

Biskvit:

    Odvojiti bjelanjke i žumanjke pa miksati prvo žumanjke sa šećerom dok ne postane pjenasto.
    Dodavati postepeno brašno i prašak za pecivo te vodu.
    Na kraju kuhačom umiješati čvrsto tučene bjelanjke.
    Peći na namašćenom i pobrašnjenom većem limu u pećnici na 180℃ oko 30 min.
    Još vrući pečeni biskvit preliti sa najmanje 2,5 dl toplog mlijeka.

Krema:

    Pomiješati prašak za puding sa brašnom i šećerom sa 2,5 dl mlijeka.
    Ostatak mlijeka staviti kuhati pa kad zavri ukuhati razmućene pudinge te uz miješanje kuhati nekoliko minuta dok se ne zgusne.
    U ohlađenu kremu umiješati izrađen margarin.
    Breskve u međuvremenu oguliti i sitno nasjeckati ili ostaviti polovice, kako vam paše ;)

IZRADA:

    Biskvit premazati kremom.
    Rasporediti preko kreme breskve.
    Sve premazati čvrsto tučenim vrhnjem za šlag.

Dobro rashladiti i uživati u svakom zalogaju! Dobar tek :)

(http://recipeci.com)

0 komentari:

Objavi komentar