Za biskvit:
- 4 jaja
- 24 dag šećera
- 22 dag brašna
- 10 žlica vruće vode
- 1 prašak za pecivo
Za kremu:
- 2 pudinga od vanilije
- 6 žlica brašna
- 1 l mlijeka
- 20 dag šećera
- 1 vanilin šećer
- 25 dag margarina
I još:
- najmanje 1 kg bresaka
- 1/2 l vrhnja za šlag
PRIPREMA:
Biskvit:
Odvojiti bjelanjke i žumanjke pa miksati prvo žumanjke sa šećerom dok ne postane pjenasto.
Dodavati postepeno brašno i prašak za pecivo te vodu.
Na kraju kuhačom umiješati čvrsto tučene bjelanjke.
Peći na namašćenom i pobrašnjenom većem limu u pećnici na 180℃ oko 30 min.
Još vrući pečeni biskvit preliti sa najmanje 2,5 dl toplog mlijeka.
Krema:
Pomiješati prašak za puding sa brašnom i šećerom sa 2,5 dl mlijeka.
Ostatak mlijeka staviti kuhati pa kad zavri ukuhati razmućene pudinge te uz miješanje kuhati nekoliko minuta dok se ne zgusne.
U ohlađenu kremu umiješati izrađen margarin.
Breskve u međuvremenu oguliti i sitno nasjeckati ili ostaviti polovice, kako vam paše ;)
IZRADA:
Biskvit premazati kremom.
Rasporediti preko kreme breskve.
Sve premazati čvrsto tučenim vrhnjem za šlag.
Dobro rashladiti i uživati u svakom zalogaju! Dobar tek :)
(http://recipeci.com)
0 komentari:
Objavi komentar