ponedjeljak, 30. lipnja 2014.

Fina štrudla sa orasima

 

Sastojci :
  • 1/2kg brašna
  • 1/2 kvasca
  • 150g margarina
  • 4,5dl mleka
  • 200g + 2 kašike šećera
  • 2 vanili šećera
  • 1 jaje
  • 350g mlevenih oraha
  • prstohvat sol
Priprema: 

U 2 decilitra mlakog mleka izdrobite kvasac, dodajte jednu kašičicu šećera i jednu kašičicu brašna i ostavite ga da nadođe. Preostalih 2,5dl mleka, 200g šećera i vanili šećer prokuvajte pa prelijte preko mlevenih oraha. Nadošli kvasac pomešajte sa brašnom, omekšalim margarinom i jajetom, dodajte malo soli, na vrh noža, i umesite glatko testo. Ostavite testo 20 minuta da odstoji, a zatim ga podelite na dva dela i od svakog razvijte pravougaonik, prekrijte ga filom od oraha i uvijte u manju štrudlu. Položite štrudle u podmazani pleh i pecite ih na 180 stepeni oko 40-45 minuta, dok ne porumene. Kada se prohlade, pospite ih mlevenim šećerom.


0 komentari:

Objavi komentar