ponedjeljak, 7. srpnja 2014.

Kikiriki ice

Sastojci

  •      3 jaja
  •      500ml vrhnja za šlag (biljnog)
  •      4 žlice šećera
  •      250g kikirikija u ljusci
  •      100g čokolade za kuhanje
      PRELJEV
  •      4 žlice šećera
  •      4 žlice kakaa
  •      50g maslaca
  •      4 žlice vode


Priprema


   
    Očistiti kikiriki od ljuske i lagano ga popržiti na tavi.Podjeliti ga na dva djela, jedan dio (100g) samljeti u blenderu a drugi dio(1oog) krupno nasjeckati.
   

    Odvojiti bjelanjke od žutanjaka pa u svaki dio dodati po dvije žlice šećera.Obadvije smjese prokuhati na pari nekoliko minuta uz miksanje i ohladiti.
  

    Izmiksati vrhnje za šlag dodati obadvije smjese od jaja i dobro pomješati.Dobivenu smjesu vrhnja i jaja podjeliti na tri djela.
   

    U prvi dio dodati mljeveni kikiriki, u drugi dio sjeckani kikiriki a u treći dio otopljenu čokoladu.Smjese staviti u frižider da se prohladi.
   

    Preljev; Zagrijati 4 žlice vode otopiti kakao dodati šećer i na kraju maslac. Dobro promješati i pustiti da se ohladi na sobnoj temperatruri.Podjeliti na dva djela.
   

    Slaganje: Kalup po želji obložiti prozirnom folijom , po njemu rasporediti dio sa sjeckanim kikirikijem i preliti sa preljevom .Staviti oko 10 min u zamrzivač da se stisne pa nakon toga staviti dio sa otopljenom čokoladom, preliti preljevom i vratiti u zamrzivač na 10 min. Na kraju dodati dio sa mljevenim kikirikijem i ostaviti da se dobro ohladi u zamrzivaču.

Posluživanje

Prije posluživanja izvaditi iz zamrzivača nekoliko min.

(http://www.coolinarika.com/)

0 komentari:

Objavi komentar