ponedjeljak, 7. srpnja 2014.

starinske prhke kokos štanglice..

Sastojci

    ZA PRHKO TIJESTO POTREBNO JE:
  •      3 žumanjka
  •      100g. šećera
  •      1 vrećica vanilin šećera
  •      125g. maslaca ili margarina sobne temperature izrezan na listiće
  •       korica od limuna po ukusu
  •      250g. finog glatkog brašna
  •      1/2 vrećice praška za pecivo
    ZA KOKOS -NADJEV POTREBNO JE:
  •      3 bjelanjka čvrsti snijeg
  •      120g. šećera
  •       sok od limuna po ukusu
  •      120g. kokosovog brašna
  •     marmelada od marelice ili po ukusu


Priprema
   

    POSTUPAK IZRADE PRHKOG TIJESTA:

    

    Pjenasto miješajte margarin(maslac) koji ste prethodno narezali na listiće.Dodajte žumanjke,šećer,vanilin šećer,i limunovu koricu po ukusu.
   

    Brašno prosijte s praškom za pecivo,i lagano zamijesite tijesto.
   

    Oblikovano tijesto razvucite u veličini posude za pečenje(prethodno namazati i posuti i s brašnom).

    Na par mijesta izbockajte s čačkalicom,da se tijesto prilikom pečenja "ne digne"(sijećam se da je baka pokrivala s papirom na koji bi stavljala suhi grah),a odlična je i metoda s čačkalicom:)))
   

    Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180C cca-20 minuta.
   
    PRIPREMA KOKOS-NADJEVA:

    

    Istucite čvrsti snijeg od malo posoljenih bjelanjaka,neprestano miješajući ,postepeno dodajte šećer i sok od limuna po ukusu,i kokosovo brašno.Sve pažljivo promiješajte.



    Pečeno prhko tijesto,odmah premažite s marmeladom i nadjevom,vratite u pećnicu i pecite 10. minuta,više sušite ne pecite.(da vam nadjev ne potamni,ostavite u vrućoj isključenoj pečnici da se ohladi do kraja.

Posluživanje

pospite s kokosovim brašnom,režite na štanglice

 
Savjet

u org. receptu ide marmelada od marelica,ja sam dodala svoju domaću s trešnjama i odlična kombinacija s kokosom..


0 komentari:

Objavi komentar