ponedjeljak, 7. srpnja 2014.

Čudnovate krpice


 Sastojci
  •      500g pilećeg filea
  •      400 g tijesta krpice
  •      1 Dukatos, grčki jogurt
  •      1 kiselo vrhnje
  •      1 vrećica majoneze
  •       mala limenka kukuruza šećerca
  •      2 kom crvene paprike
  •       kiseli krastavci

Priprema


  
    Piletinu narežemo na trakice te začinimo solju, vegetom, peršinom, tabascom i senfom. Tako namariniranu piletinu ostavimo da odstoji oko 30 minuta.
  

    Papriku narežemo na kockice i pomiješamo s malo češnjaka. Izmiješamo i pustimo da kratko odstoji kako bi se proželi svi okusi.
 

    U tavici zagrijemo ulje te piletinu pržimo na laganoj vatri. Nakon par minuta dodamo prethodno narezanu papriku sa češnjakom. Kada meso počne dobivati žutu boju dodamo, po želji,  kukuruz šećerac. Kada je gotovo, maknemo sa vatre i pustimo da se ohladi.
  
    U slanoj vodi skuhamo krpice do srednje tvrdoće. Krpice ocijedimo, vratimo u lonac i dodamo im vrhnje, Dukatos, majonezu , na sitno narezane kisele krastavce i prethodno pripremljeno meso.
 

    Stavimo u hladnjak da se hladi..

    Vaše čudnovate krpice su spremne za posluživanje!

    Dobar tek!


0 komentari:

Objavi komentar