ponedjeljak, 7. srpnja 2014.

Ljetne lazanje


Sastojci

 
  •      1 patlidžan
  •      1 veća ili 2 manje tikvice
  •      400 g šampinjona
  •      5-6 dl umaka od rajčice
  •      8 kom. zelenih ili pirovih lazanja
  •      cca 150 g masdamera
  •      par žlica naribanog parmezana
  •      prema potrebi soli
  •      malo zelenog papra
  •      2 režnja češnjaka
  •       peršinov list
  •       bosiljak
  •       maslinovo ulje
  •       maslac


Priprema


   

    Patlidžan narežite na tanje kolutove i malo ga posolite. Tikvice narežite na trake, a šampinjone na listiće. Češnjak i začinsko bilje nasjeckajte.
   

    Na malo maslinovog ulja popržite ocijeđene kolutove patlidžana (po par minuta sa svake strane). Ponovite s tikvicama koje nakon prženja malo posolite.
   

    Potom uz miješanje propržite šampinjone. Maknite ih s vatre pa ih posolite, popaprite i dodajte im češnjak i peršinov list.
   
    Ukoliko imate (pre)vodenast umak od rajčice, na laganoj vatri ga uz miješanje malo zgusnite. Dodajte mu bosiljak, po potrebi posolite.
   

    Kalupe za lazanje namažite maslacem. Na dno svakog kalupa rasporedite sloj umaka od rajčice. Stavite prvu lazanju i na nju složite patlidžane. Prelijte s malo umaka i prekrijte listićima masdamera.
   

    Stavite novu lazanju. Na nju rasporedite šampinjone, prelijte s malo umaka pa preko tog naribajte parmezan.
   

    Prekrijte trećom lazanjom na koju rasporedite tikvice. Prelijte s malo umaka i prekrijte preostalim masdamerom.
   

    Na sve stavite zadnju lazanju. Prelijte ju s toliko umaka da bude sasvim pokrivena. Po tome naribajte malo parmezana i složite listiće maslaca (po cijeloj površini). Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25-30 min na 190-200° C (2. nivo odozdo, klasično grijanje). Vrijeme i način pečenja prilagodite svojoj pećnici.

(http://www.coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar