ponedjeljak, 7. srpnja 2014.

oreo mascarpone torta sa malinama

 

Sastojci

      podloga
  •       350 gr. oreo keksa sa cokoladnom punjenjem
  •       200 gr petit keksa
  •       250 gr putera
  •       2 kasike mljevenog secera
    mascarpone crema
  •       500 gr mascarponea
  •       300 gr, quarka
  •       120 gr secera
  •       2 vanilina secera
  •       200 ml rama cremefine od vanilije
    ganache
  •       400 ml slatkog vrhnja
  •       300 gr tamne cokolade (kuvertire)
    glazura
  •       100 ml slatkog vrhnja
  •       100 gr tamne cokolade
  •     250 gr svjezih malina


Priprema


    Prvo pripremiti ganache krem.Vrhnje zagrijati,skloniti s vatre,dodati sjeckanu cokoladu i mijesati da se cokolada istopi.Ostaviti u frizider na par sati ili preko noci.

    Oreo keks i petit keks samljeti u multiprektiku,dodati secer,omeksan puter i sve izraditi u kompaktnu smjesu.Na posluzavnik staviti obruc za torte 26 -28 cm,utisniti podlogu i ostaviti u frizider.
  

    Mascarpone,quark,secer i vanilin secer umutiti mikserom da se secer istopi.posebno umutiti ramu (ne precvrsto) i lagano je umijesati u mascarpone krem.
  

    Ganache kratko umutiti mikserom.Na podlogu staviti 1/2 mascarpone creme,preko poredati 1/2 kolicine malina.Preko malina naizmjenicno kasikom stavljti  mascarpone krem,ganache krem i ostatak malina,zagladiti tortu i ostaviti preko noci u frizider.
  

    Sutradan skloniti obruc.Zagrijati vrhnje i u njemu istopiti cokoladu,ostaviti kratko da se prohladi i preliti tortu.

Posluživanje

Torta je super kremasta a maline joj daju svjezinu.koristite samo svjeze maline ili neko drugo kiselkasto voce.

(http://www.coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar