subota, 10. svibnja 2014.

Piletina s nadjevom od ajvara

Piletina s nadjevom od ajvara

Sastojci

Broj osoba:4 osobe

Priprema

Vrijeme pripreme:40 min
Težina:Srednje zahtjevno
  1. 1
    Pileći file očistite od masnoće, malim nožićem napravite otvor i pospite Vegetom.
  2. 2
    Za nadjev, u zdjelu dodajte ajvar, krušne mrvice, sitno sjeckani mladi luk, jaje i sve zajedno izmiješajte.
  3. 3
    Pripremljenim nadjevom pomoću dresir vrećice punite piletinu, pa ju zatvorite tako da otvor pričvrstite čačkalicama.
  4. 4
    Piletinu uvaljajte u brašno, popecite na masnoći sa svih strana, dodajte vino, promiješajte, zalijte s vodom, dodajte kokošji temeljac i pirjajte oko 10 minuta.
  5. 5
    Na kraju dodajte vrhnje, sve zajedno kratko prokuhajte.
  6. 6
    Za prilog u posudu ulijte vodu, dodajte sol i pustite da zavrije.
  7. 7
    Posudu maknite s vatre i dodajte mlijeko i maslac.
  8. 8
    Lagano, uz miješanje, usipajte sadržaj jedne vrećice pire krumpira i dobro promiješajte.
  9. 9
    Ostavite da odstoji 1 minutu te još jednom promiješajte.
  10. 10
    Kad se malo ohladi dodajte 1 jaje, naribani sir i nasjeckani svježi timijan, pa oblikujte u kuglice.
  11. 11
    Kuglice složite na lim za pečenje i zapecite 10-ak minta u pećnici zagrijanoj na 200°C.

Posluživanje

Uz piletinu s nadjevom od ajvara poslužite zapečene kuglice.

0 komentari:

Objavi komentar