Sastojci
- 600 gpilećeg filea (4 kom.)
- 50 mlulja
- 50 gOštrog brašna Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 100 mlvrhnja za kuhanje
- 50 mlbijelog vina
- 1 žličicanasjeckanog peršina
- 1Kokošji temeljac za jela Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 1Vegete Saznaj više na namirnici podravka.hr
Za nadjev:
- 1jaje
- 1 žlicaKrušnih mrvica Saznaj više na namirnici podravka.h
- 2 žliceAjvara blagog Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 50 gmladog luka
- 1Pire krumpir Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 400 mlvode
- 200 mlmlijeka
- 50 gmaslaca
- 1 žličicasoli
- 1jaje
- 100 gpolutvrdog sira
- timijan
Priprema
- 1Pileći file očistite od masnoće, malim nožićem napravite otvor i pospite Vegetom.
- 2Za nadjev, u zdjelu dodajte ajvar, krušne mrvice, sitno sjeckani mladi luk, jaje i sve zajedno izmiješajte.
- 3Pripremljenim nadjevom pomoću dresir vrećice punite piletinu, pa ju zatvorite tako da otvor pričvrstite čačkalicama.
- 4Piletinu uvaljajte u brašno, popecite na masnoći sa svih strana, dodajte vino, promiješajte, zalijte s vodom, dodajte kokošji temeljac i pirjajte oko 10 minuta.
- 5Na kraju dodajte vrhnje, sve zajedno kratko prokuhajte.
- 6Za prilog u posudu ulijte vodu, dodajte sol i pustite da zavrije.
- 7Posudu maknite s vatre i dodajte mlijeko i maslac.
- 8Lagano, uz miješanje, usipajte sadržaj jedne vrećice pire krumpira i dobro promiješajte.
- 9Ostavite da odstoji 1 minutu te još jednom promiješajte.
- 10Kad se malo ohladi dodajte 1 jaje, naribani sir i nasjeckani svježi timijan, pa oblikujte u kuglice.
- 11Kuglice složite na lim za pečenje i zapecite 10-ak minta u pećnici zagrijanoj na 200°C.
Posluživanje
Uz piletinu s nadjevom od ajvara poslužite zapečene kuglice.
0 komentari:
Objavi komentar