Sastojci
- ZA KORE ( x2 )
- 3jaja
- 120 gsecera
- 3 kesicevanilin secera
- 1 dlulja
- 1 dlmleka
- 180 gbrasna
- 1 kesicapraska za pecivo
- ZA COKOLADNI FIL
- 5jaja
- 150 gsecera u prahu
- 2 kesicevanilin secera
- 185 gmargarina
- 100 gcokolade
- ZA VANILA KREM
- 750 mlmleka
- 2 kesicepudinga od vanile
- 2 kesicevanilin secera
- 5 kasikasecera
- 125 gsecera u prahu
- 125 gmargarina
- I JOS
- 300 gmalina
- 100 gnaribane cokolade
Priprema
- 1KORE:Mikserom mutimo jaja sa oba secera,postepeno dodajemo ulje i mleko,i zatim na kraju dodamo brasno promesano sa praskom za pecivo.Od dobijene smese pecemo 2 kore u vec zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta,u tepsiji koju smo prethodno oblozili papirom za pecenje.Proveriti cackalicom kada su kore gotove.Trebaju biti zlatno zute boje.
- 2ZA COKOLADNI FIL:
- Odvojiti zumanca od belanaca.Od belanaca umutiti cvrst sneg i ostaviti po strani.
- 2Zumanca izmutiti sa secerom u prahu,dodati margarin i na kraju otopljenu cokoladu.
- 3U smesu zumanaca dodati sneg od belanaca i pazljivo sjediniti mesajuci tako da zumanca prelaze preko belanaca sve dok se masa potpuno ne izjednaci.
- 3ZA VANILA KREM:700 ml mleka stavite na vatru sa 5 kasika secera dok ne provri.U ostalih 50 ml mleka umesajte 2 kesice pudinga od vanile i vanilin secer,te skuvajte u prokuvalom mleku.Ostavite po strani da se prohladi.Kada bude bilo mlako,umiksajte 125 g secera i 125 g margarina i ostavite na sobnoj temperaturi da se skroz prohladi.
- 4REDJANJEKORA - COKOLADNI FIL - KORA - VANILA KREM -POSUTI MALINE I PREKO NJIH NARIBANU COKOLADU
- 5/slika/1894579/Prijatno!
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar