Sastojci
- 250gtjestenina (spirale)
- 70gfine pancete
- 1srednji luk
- 1češanj češnjaka
- 200gkuhane šunke
- 2 žlicenasjeckanog peršina
- 2kisela vrhnja(12%)
- 3jaja
- na vrh nožamuškatni oraščić i mljevene paprike
- 200gribanog ementala
- sol,papar
Priprema
- 1/slika/1894521/Skuhajte tjesteninu u dosta slane vode "al dente",ocijedite je i odlozite dok napravite sve ostalo.
- 2/slika/1894523/Nasjeckajte pancetu na male kockice pa je stavite preprziti na suhoj tavi .Prepecenu pancetu izvadite supljikavom zlicom ,dodajte u tjesteninu ,ocijedenu mast ostavite u tavi.
- 3/slika/1894525/Na ostaku masnoce preprzite sitno nasjeckani luk i protisnuti cesnjak .Pustite da se lagano prodinstaju na srednjoj vatri dok ne omeksaju.Dodajte sve u tjesteninu zajedno s sitno nasjeckanim persinom i nasjeckanom kuhanom sunkom.
- 4/slika/1894529/U posudu stavite stavite kiselo vrhnje ,nasitno naribani sir (odvojiti malo za posuti tjesteninu ),jaja ,muskatni orascic i mljevenu papriku ,posolite i poaprite.Sve zajedno dobro promijesajte pa umijesajte u tjesteninu.
- 5/slika/1894533/Tjesteninu stavite u dublju posudu za pecenje , pospite paprikom i naribanim ostatkom sira te stavite peci na 180C /negdje 30 min.
Posluživanje
Servirajte narezano na kocke uz finu mijesanu salatu.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar