subota, 10. svibnja 2014.

Nudelauflauf (slozenac od tjestenine na Švicarski način)



Sastojci

Broj osoba:4 osobe

Priprema

Vrijeme pripreme:35 min
Težina:Jednostavno
  1. 1/slika/1894521/
    Skuhajte tjesteninu u dosta slane vode "al dente",ocijedite je i odlozite dok napravite sve ostalo.
  2. 2/slika/1894523/
    Nasjeckajte pancetu na male kockice pa je stavite preprziti na suhoj tavi .Prepecenu pancetu izvadite supljikavom zlicom ,dodajte u tjesteninu ,ocijedenu mast ostavite u tavi.
  3. 3/slika/1894525/
    Na ostaku masnoce preprzite sitno nasjeckani luk i protisnuti cesnjak .Pustite da se lagano prodinstaju na srednjoj vatri dok ne omeksaju.Dodajte sve u tjesteninu zajedno s sitno nasjeckanim persinom i nasjeckanom kuhanom sunkom.
  4. 4/slika/1894529/
    U posudu stavite stavite kiselo vrhnje ,nasitno naribani sir (odvojiti malo za posuti tjesteninu ),jaja ,muskatni orascic i mljevenu papriku ,posolite i poaprite.Sve zajedno dobro promijesajte pa umijesajte u tjesteninu.
  5. 5/slika/1894533/
    Tjesteninu stavite u dublju posudu za pecenje , pospite paprikom i naribanim ostatkom sira te stavite peci na 180C /negdje 30 min.

Posluživanje

Servirajte narezano na kocke uz finu mijesanu salatu.

Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar