subota, 10. svibnja 2014.

Lešnik krem kocke

Lešnik krem kocke

Sastojci
Korica:
6belanaca
7 kašikašećera
7 kašikamlevenih pečenih lešnika
 1 kašika (ravna)brašna
 nutella za premazivanje pečene korice

Fil:
 6žumanaca
 7 kašikašećera
6 dclmleka
1puding od vanile
 2 kašike (ravne)oštrog brašna
 250gputera   + šlag (ili slatka pavlaka) za dekorisanje  
mleveni pečeni lešnici - po ukusu

Korica:

Umutiti belanca, pa postepeno dodavati kašiku po kašiku šećera.
Zatim dodati pečene mlevene lešnike i brašno, pa polako promešati.
Sipati u kalup i peći na 180 C
Ohladjenu koricu premazati nutellom.

Fil:
Umutiti žumanca sa šećerom.
Od 6 dcl mleka odvojiti oko 1dcl i razmutiti u njemu puding i brašno (oštro), a preostalo mleko staviti da se kuva.
Kad provri, smanjiti temperaturu i umešati umućena žumanca. koja smo prethodno pomešali sa pudingom.
Ostaviti fil da se ohladi, pa ga umutiti sa prethodno umućenim puterom.
Ako vam nije dovoljno slatko, uvek možete dodavati po malo PRAH ŠEĆERA, dok ne dobijete ukus, koji vama odgovara :)
Dodati lešnike PO ZELJI, koliko god da dodate - neće biti mnogo :)
Ja sam prvo umešala nekoliko kašika, pa sam onda dodala još toliko, jer obožavam lešnik...a vi - po želji :)


Na koricu (premazanu nutellom) ravnomerno rasporediti fil, pa dekorisati šlagom.

Posluživanje
Kolač ohladiti pre služenja.
Ja ih uglavnom pravim uveče, pa ih ostavim da prenoće u frižideru.
Sutradan ih seći na kockice i uživati u neodoljivom ukusu lešnika :)

PRIJATNO ! <3

Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar