subota, 10. svibnja 2014.

Punjene paprike zapečene u kajmaku

Punjene paprike zapečene u kajmaku

Sastojci

Priprema

Težina:Jednostavno
  1. 1
    Očistiti paprike za punjenje.

  2. 2
    Meso staviti u dublju zdjelu i dodati mu isjeckan luk ,bulgur ,rižu ,crvenu papriku ,ulje .Posoliti ,dodati biber i rukom izmiješati i ujednačiti smjesu.
  3. 3
    Puniti paprike fino pritiskajući smjesu da budu pune.Poredati ih u jednom redu u veću šerpu koja ima poklopac i može u rernu.ZAliti paprike sa vodom tako da dvije trećine budu potopljene,poklopiti i ubaciti u zagrijanu rernu pa na otprilike 2 sata na 180 stepeni.
  4. 4
    Povremeno pregledati paprike i ako treba dodati još malo vode ,to zavisi i od toga kako vam je jaka rerna.Pri kraju kuhanja-pečenja skinuti poklopac i neka se fino zarumene.KAjmak možete umutiti i sa vrhnjem za kuhanje ili samo vrhnje ,kako želite pa prelijte preko paprika.

  5. 5
    Ostaviti da kajmak reducira do gustine koju vi želite ,ja pustim da samo malo baci ključ i vadim iz rerne.

Posluživanje

Punjene paprike poslužiti sa velikom kašikom milerama.Prijatno!
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar