Sastojci
- 500gmljevenog mesa
- 1 glavicacrvenog luka
- 1/2 čašekrupnog bulgura
- 1/2čašeriže okruglo zrno
- 1 kašikacrvene paprike
- 1 mala kašikicabibera
- so
- 1dlulja
- voda
- 2dlpunomasnog kajmaka
- paprika u količini da se potroši fil
Priprema
- 1Očistiti paprike za punjenje.
- 2Meso staviti u dublju zdjelu i dodati mu isjeckan luk ,bulgur ,rižu ,crvenu papriku ,ulje .Posoliti ,dodati biber i rukom izmiješati i ujednačiti smjesu.
- 3Puniti paprike fino pritiskajući smjesu da budu pune.Poredati ih u jednom redu u veću šerpu koja ima poklopac i može u rernu.ZAliti paprike sa vodom tako da dvije trećine budu potopljene,poklopiti i ubaciti u zagrijanu rernu pa na otprilike 2 sata na 180 stepeni.
- 4Povremeno pregledati paprike i ako treba dodati još malo vode ,to zavisi i od toga kako vam je jaka rerna.Pri kraju kuhanja-pečenja skinuti poklopac i neka se fino zarumene.KAjmak možete umutiti i sa vrhnjem za kuhanje ili samo vrhnje ,kako želite pa prelijte preko paprika.
- 5Ostaviti da kajmak reducira do gustine koju vi želite ,ja pustim da samo malo baci ključ i vadim iz rerne.
Posluživanje
Punjene paprike poslužiti sa velikom kašikom milerama.Prijatno!
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar