- Sastojci:Kore:8 belanaca8 kašika šećera4 žumanca4 kašike brašna1/2 praška za pecivo1 kašika uljaKrem:4 žumanca7 kašika šećera2 vanilin šećera50 g čokolade100 g putera/margarina200 g krem šlaga/prah2 dl mlekaDekoracija:50 g čokolademleveni keks
- Priprema:1Kore:Umutiti belanca sa šećerom, dodati umućena žumanca, brašno,ulje i prašak za pecivo. Od umućene mase ispeći 2 kore, pa kad se ohlade preseći ih, da se dobiju 4 kore. Ja sam pekla u većem četvrtastom plehu i sekla kore na pola.Krem:Žumanca, šećer i vanilin šećer penasto umutiti i kuvati na pari. Pred kraj kuvanja dodati čokoladu. U mlak krem dodati 100 g margarina i izmiksati da se sve sjedini. Umutiti šlag krem sa mlekom i dodati u krem.
Svaku koricu nafilovati kremom, pa odozgo posuti ribanom čokoladom i mlevenim keksom. Kolač odložiti na hladno mesto, na par sati, pa tek onda iseći na kocke. - Izvor: oklagija.rs
0 komentari:
Objavi komentar