nedjelja, 11. svibnja 2014.

Doboš kocke

Copyright

  • Sastojci:
    Kore:
    8 belanaca
    8 kašika šećera
    4 žumanca
    4 kašike brašna
    1/2 praška za pecivo
    1 kašika ulja
    Krem:
    4 žumanca
    7 kašika šećera
    2 vanilin šećera
    50 g čokolade
    100 g putera/margarina
    200 g krem šlaga/prah
    2 dl mleka
    Dekoracija:
    50 g čokolade
    mleveni keks
  • Priprema:
    1
    Kore:
    Umutiti belanca sa šećerom, dodati umućena žumanca, brašno,ulje i prašak za pecivo. Od umućene mase ispeći 2 kore, pa kad se ohlade preseći ih, da se dobiju 4 kore. Ja sam pekla u većem četvrtastom plehu i sekla kore na pola.
    Krem:
    Žumanca, šećer i vanilin šećer penasto umutiti i kuvati na pari. Pred kraj kuvanja dodati čokoladu. U mlak krem dodati 100 g margarina i izmiksati da se sve sjedini. Umutiti šlag krem sa mlekom i dodati u krem.
    Svaku koricu nafilovati kremom, pa odozgo posuti ribanom čokoladom i mlevenim keksom. Kolač odložiti na hladno mesto, na par sati, pa tek onda iseći na kocke.
  • Izvor: oklagija.rs

0 komentari:

Objavi komentar