nedjelja, 11. svibnja 2014.

Savršene kocke

Copyright

  • Sastojci:
    Kore:
    3 jaja
    9 kašika šećera
    1 vanilin šećer
    1 kašičica mlevene kafe
    50 g otopljenog margarina
    15 kašika brašna
    1 prašak za pecivo
    3 kašike kakao praha
    3 dl mleka
    100 g suvog groždja/seckanog
    Fil:
    1/2 l mleka
    2 pudinga/vanila+ 2 dl mleka
    6 kašika šećera
    200 gbele cokolade
    Glazura:
    2 kašike šećera
    2 kašike vode
    100 g crne čokolade
    par kapi ulja
  • Priprema:
    Kore:
    Mutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca i ostale sastojke, redosledom kojim su navedene. Od umućene mase ispeći dve kore, na pek papiru, u plehu 20x20. Svaku koru peći 20 min. na 200 C. Pečene kore ohladiti i preseći vodoravno.
    Fil:
    Mleko staviti da provri. Puding, šećer i 2 dl mleka umutiti u glatku masu, pa sipati u provrelo mleko. Kuvati par minuta, dodati belu čokoladu i mutiti da se čokolada otopi i sjedini s pudingom.
    Prohladjenim kremom premazati tri kore, a na poslednju koru naneti čokoladnu glazuru.
    Glazura:
    Šećer i vodu kuvati 1 minut, dodati čokoladu, neprestano mešati.
    Kad se čokolada otopi skloniti sa vatre i dodati par kapi ulja.
    Vruću glazuru preliti preko kolača, ohladiti na sobnoj temperaturi, pa odložiti na hladno mesto.
Izvor: oklagija.rs

0 komentari:

Objavi komentar