- Sastojci:Kore:3 jaja9 kašika šećera1 vanilin šećer1 kašičica mlevene kafe50 g otopljenog margarina15 kašika brašna1 prašak za pecivo3 kašike kakao praha3 dl mleka100 g suvog groždja/seckanogFil:1/2 l mleka2 pudinga/vanila+ 2 dl mleka6 kašika šećera200 gbele cokoladeGlazura:2 kašike šećera2 kašike vode100 g crne čokoladepar kapi ulja
- Priprema:Kore:Mutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca i ostale sastojke, redosledom kojim su navedene. Od umućene mase ispeći dve kore, na pek papiru, u plehu 20x20. Svaku koru peći 20 min. na 200 C. Pečene kore ohladiti i preseći vodoravno.Fil:Mleko staviti da provri. Puding, šećer i 2 dl mleka umutiti u glatku masu, pa sipati u provrelo mleko. Kuvati par minuta, dodati belu čokoladu i mutiti da se čokolada otopi i sjedini s pudingom.
Prohladjenim kremom premazati tri kore, a na poslednju koru naneti čokoladnu glazuru.Glazura:Šećer i vodu kuvati 1 minut, dodati čokoladu, neprestano mešati.Kad se čokolada otopi skloniti sa vatre i dodati par kapi ulja.Vruću glazuru preliti preko kolača, ohladiti na sobnoj temperaturi, pa odložiti na hladno mesto.
Izvor: oklagija.rs
0 komentari:
Objavi komentar