- Sastojci:Kora 1:2 jaja6 kasikasecera10 kasikamleka6 kasikamlevenih oraha6 kasikabrasna1/2praska za pecivoKora 2:2 jaja5 kasikasecera2 vanilin šećera10 kašika mleka10 kašika brašna1/2praška za pecivoFil:1 litar mleka10 kašika šećera100 g čokolade za kuvanje250 g margarina150 g mlevene plazme150 g mlevenih orahaDekoracija:100 g šlag krema2 dl kisele vode
- Priprema:Kore:Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca, mleko, orahe, brašno i pr.za pecivo Umućenu masu sipati u šerpu, obloženu pek papirom.Peći oko 25 min.na 180 C.Pečenu koru odmah izvaditi iz šerpe i skinuti papir. Dok se peče prva kora, umutiti sastojke za drugu koru. Ispeći na isti način, u istoj šerpi. Ohladjene kore preseći vodoravno, tako da se dobiju 4 kore.Fil:U mleko dodati šećer i staviti da provri. Odmah dodati margarin i cokoladu,mesati da se sve rastopi. Skloniti sa vatre i dodati keks i orahe. Na dno šerpe, u kojoj su se pekle kore, sipati kutlaču vrućeg fila, staviti braon koru, preliti filom, pa žuta kora, opet fil..i ponoviti postupak još dva puta. Kad se stavi četvrta kora i prelije preostalim filom, malo pritisnuti prstima, da sve bude natopljeno. Ja nisam, zaboravih, pa mi tortica šarena.
Odložiti šerpu na hladno mesto, na 2-3 h. Najbolje je da odstoji preko noći, ako vam se ne žuri. Nakon toga, pladanj za torte staviti na šerpu, okrenuti i sačekati da torta sama ispadne na pladanj. Umutiti šlag krem sa kiselom vodom i premazati celu tortu. Dekoracija, po želji.Napomene:Koristila sam šerpu od 5 L.Umesto oraha, u fil možete dodati lešnike, kokos..jednako je lepa.
Izvor: oklagija.rs
0 komentari:
Objavi komentar