ponedjeljak, 28. travnja 2014.

Lotus terrine

Lotus terrine

Sastojci

  •  250 grLotus karameliziranog keksa ili kvalitetnog Speculoos keksa
  •  85 grmaslaca
  •  400 grtamnije cokolade (po izboru)
  •  200 mlpunomasnoga slatkog vrhnja (double ili heavy cream)

Priprema

Vrijeme pripreme:10 min
Težina:Jednostavno
  1. 1
    U posudi otopiti maslac i slatko vrhnje na laganoj vatri (paziti da ne prokuha). Dodati cokoladu izlomljenu na kocke i mijesati dok se cokolada ne otopi. Skloniti s vatre i ostaviti par minuta da se malo prohladi.
  2. 2
    Dodati Lotus kekse izlomljene na komade (ali nikako ne izmrvljene u prah). Promijesati smjesu i izliti u posudu za terrine (ili odgovarajucu duguljastu, uzu posudu), oblozenu masnim papirom ili folijom. Ostaviti u frizideru najmanje 3 sata da se dobro ohladi.
Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar