Sastojci
- 250 grLotus karameliziranog keksa ili kvalitetnog Speculoos keksa
- 85 grmaslaca
- 400 grtamnije cokolade (po izboru)
- 200 mlpunomasnoga slatkog vrhnja (double ili heavy cream)
Priprema
- 1U posudi otopiti maslac i slatko vrhnje na laganoj vatri (paziti da ne prokuha). Dodati cokoladu izlomljenu na kocke i mijesati dok se cokolada ne otopi. Skloniti s vatre i ostaviti par minuta da se malo prohladi.
- 2Dodati Lotus kekse izlomljene na komade (ali nikako ne izmrvljene u prah). Promijesati smjesu i izliti u posudu za terrine (ili odgovarajucu duguljastu, uzu posudu), oblozenu masnim papirom ili folijom. Ostaviti u frizideru najmanje 3 sata da se dobro ohladi.
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar