Sastojci
Za podlogu
- 200 gmljevenog keksa
- 200 gmljevenih oraha
- 100 gčokolade za kuvanje
- 100 gšećera u prahu
- 125 gmargarina
- 1 komnarandža kora i sok (50 ml)
za fil
- 750 mlmlijeka
- 7 kašikašećera
- 6 kašikadobro punih gussnela
- 125 gmargarina
- 200 gčokolade za kuvanje
- 100 gbijele čokolade
i još
- 250 gpiškota
Priprema
- 1Izmiješati keks, orahe, šećer i koru narandže. Istopiti margarin, dodati izlomljenu čokoladu i miješati da se čokolada istopi.Sipati u suve sastojke, dodati sok od narandže i izmiješati. Na odgovarajućoj tacni oblikovati valjak dužine oko 27 cm i ostaviti da se ohladi dok se napravi fil.
- 2Gustin razmutiti sa malo hladnog mlijeka, ostatak mlijeka i šećer kuvati pa sipati gustin i brzo miješati dok se ne zgusne. Ostaviti na hladnom i povremeno miješati.
- 3Margarin sobne temperature umutiti pjenasto, umutiti i gustin pa sjediniti s margarinom.
Od smjese odvojiti 1/3 pa umiješati 100 g istopljene bijele čokolade.
U ostatak kreme umiješati 200 g istopljene tamne čokolade. - 4Od bijele kreme odvojiti 1/3 i premazati preko podloge. Preko bijele kreme premazati tanak sloj tamne kreme, slagati piškote (malo ih namočiti u mlijeko ili sok od narandže) s malim razmacima (po širini 6 piškota, po dužini 2,5).Prazninu između piškota popuniti tamnom kremom i premazati samo toliko da se prekriju piškote.
- 5Premazati ostatkom bijele kreme, opet tanak sloj tamne kreme pa piškote (7 piškota po širini) popuniti prazninu između piškota i premazati ostatkom kreme. Ukrasiti po želji.
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar