ponedjeljak, 2. lipnja 2014.

Provansalska salata


Provansalska salata/slika/1538125/

Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  300gskuvanog pasulja ili iz konzerve
  •  4 komcrvenog luka ili belog
  •  300gparadajza
  •  50gcrnih maslina
  •  4 kašikejabukovog sirćeta ili belog vinskog
  •  3 kašikemaslinovog ulja
  •  peršun,menta
  •  so,biber,prstohvat šećera

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. 1
    Pomešati sirće,so,šećer i biber,pa dodati ulje.Marinadu umešati u dobro ocedjeni pasulj.Koristi se beli pasulj iz konzerve.Ja taj ne volim, pa sam skuvala neki naš crvenkasti.
    Luk naseći na tanje krugove,paradajz očistiti od kore (i semeni po želji ) pa naseckati sitno.Oprane začine,iskidati prstima.

  2. 2
    Paradajz,luk,masline i začine dodati pasulju ,promešati,dodati soli i bibera po ukusu i servirati.

Posluživanje

Jako je fino uz roštilj,a može biti i samostalno jelo.Ja obično dodam isitnjene fete i tunjevine iz konzerve i uz hleb dobijem kompletan obrok.

coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar