Sastojci
- 500 gCarskog mesa (svinjetina)
- 5-6 komKrompira
- Marinada od luka
- Sol
Priprema
- 1/slika/1913521/Carsko meso, ako nije narezano, narežite na šnite debljine oko 1 cm. Stavite ga u marinadu od luka i ostavite u frižideru 4-5 sati, ili preko noći, da se ukusi prožmu.
- 2/slika/1913525/Komade carskog mesa poredajte u posudu za pečenje i prelijte marinadom - nemojte pretjerivati sa ulje, jer će meso svakako pustiti masnoću. Stavite peći u pećnicu 15tak minuta na 220 C.Mesu sada dodajte krompiriće izrezane na kockice, posolite ih, sve prekrijte folijom i pecite 30-40 minuta.
- 3/slika/1913535/Sknite foliju i nastavite peći još 20tak minuta. Poslužite dok je još toplo, tako je najsočnije. Uz carsko meso i krompir poslužite salatu od cherry rajčice.
coolinarka.com
0 komentari:
Objavi komentar