utorak, 3. lipnja 2014.

Lagana plazma torta

Lagana plazma tortazoom

Sastojci 

Za testo:

  • 240 g plazma keksa (30 kom.)

Za tamnu čokoladnu kremu:

  • 250 ml mleka
  • 250 ml Moja Kravica Kuhinjica slatke pavlake
  • 1 kesica vanilin šećera burbon
  • 2 kašike kristal šećera
  • 60 g škrobnog brašna (gustina)
  • 100 g crne čokolade za kuvanje

Za belu čokoladnu kremu:

  • 250 ml mleka
  • 250 ml Moja Kravica Kuhinjica slatke pavlake
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 60 g škrobnog brašna (gustina)
  • 100 g bele čokolade za kuvanje
  • 50 g ekspandiranog pirinča

Za umakanje plazma keksa:

  • 150 ml soka Juice orange

Za premazivanje torte:

  • 250 ml Moja Kravica Kuhinjica slatke pavlake

Priprema

1
Okruglu tepsiju promera 24 cm. premazati margarinom i posuti prezlima.
2
Plazma kekse preseći na pola, umočiti u đus i složiti u tepsiju, prvo stranice, a onda dno tepsije.
3
Izrada tamne čokoladne kreme: Pomešati mleko i slatku pavlaku pa izdvojiti 100 ml za umućivanje škrobnog brašna. Crnu čokoladu iseći na sitne kockice. Škrobno brašno pomešati sa kristal šećerom i vanilin šećerom, dodati 100 ml mleka i umutiti . 400 ml. mešavine mleka i slatke pavlake staviti da se skuva, pa kad zavri smanjiti temperaturu i umešati umućeno škrobno brašno te kuvati uz neprestano mešanje varjačom 2-3 minuta dok se krema ne zgusne. U vruću kremu staviti sitno iseckanu crnu čokoladu i kuvati uz neprestano mešanje varjačom dok se sva čokolada ne rastopi, a krema postane glatka i sjajna. Još vruću kremu rasporediti na kekse u tepsiji.
4
Izrada bele čokoladne kreme: Pomešati mleko i slatku pavlaku pa izdvojiti 100 ml. za umućivanje škrobnog brašna. Belu čokoladu iseći na sitne kockice. Škrobno brašno pomešati sa kristal šećerom i vanilin šećerom, dodati 100 ml. mleka i umutiti. 400 ml. mešavine mleka i slatke pavlake staviti da se skuva, pa kad zavri smanjiti temperaturu i umešati umućeno škrobno brašno te kuvati uz neprestano mešanje varjačom 2-3 minuta dok se krema ne zgusne. U vruću kremu staviti sitno iseckanu belu čokoladu i kuvati uz neprestano mešanje varjačom dok se sva čokolada ne rastopi a krema postane glatka i sjajna. U vruću kremu lagano varjačom umešati ekspandirani pirinač. Još vruću kremu rasporediti na čokoladnu kremu u tepsiji.
5
Dok se torta hladi mikserom umutiti slatku u šlag (dodati šećera po želji). Celu tortu u tepsiji premazati sa umućenim šlagom.



http://www.recepti.com/

0 komentari:

Objavi komentar