Sastojci
Za testo:
- 240 g plazma keksa (30 kom.)
Za tamnu čokoladnu kremu:
- 250 ml mleka
- 250 ml Moja Kravica Kuhinjica slatke pavlake
- 1 kesica vanilin šećera burbon
- 2 kašike kristal šećera
- 60 g škrobnog brašna (gustina)
- 100 g crne čokolade za kuvanje
Za belu čokoladnu kremu:
- 250 ml mleka
- 250 ml Moja Kravica Kuhinjica slatke pavlake
- 1 kesica vanilin šećera
- 60 g škrobnog brašna (gustina)
- 100 g bele čokolade za kuvanje
- 50 g ekspandiranog pirinča
Za umakanje plazma keksa:
- 150 ml soka Juice orange
Za premazivanje torte:
- 250 ml Moja Kravica Kuhinjica slatke pavlake
Priprema
2
3
Izrada tamne čokoladne kreme: Pomešati mleko i slatku pavlaku pa izdvojiti 100 ml za umućivanje škrobnog brašna. Crnu čokoladu iseći na sitne kockice. Škrobno brašno pomešati sa kristal šećerom i vanilin šećerom, dodati 100 ml mleka i umutiti . 400 ml. mešavine mleka i slatke pavlake staviti da se skuva, pa kad zavri smanjiti temperaturu i umešati umućeno škrobno brašno te kuvati uz neprestano mešanje varjačom 2-3 minuta dok se krema ne zgusne. U vruću kremu staviti sitno iseckanu crnu čokoladu i kuvati uz neprestano mešanje varjačom dok se sva čokolada ne rastopi, a krema postane glatka i sjajna. Još vruću kremu rasporediti na kekse u tepsiji.
4
Izrada bele čokoladne kreme: Pomešati mleko i slatku pavlaku pa izdvojiti 100 ml. za umućivanje škrobnog brašna. Belu čokoladu iseći na sitne kockice. Škrobno brašno pomešati sa kristal šećerom i vanilin šećerom, dodati 100 ml. mleka i umutiti. 400 ml. mešavine mleka i slatke pavlake staviti da se skuva, pa kad zavri smanjiti temperaturu i umešati umućeno škrobno brašno te kuvati uz neprestano mešanje varjačom 2-3 minuta dok se krema ne zgusne. U vruću kremu staviti sitno iseckanu belu čokoladu i kuvati uz neprestano mešanje varjačom dok se sva čokolada ne rastopi a krema postane glatka i sjajna. U vruću kremu lagano varjačom umešati ekspandirani pirinač. Još vruću kremu rasporediti na čokoladnu kremu u tepsiji.
0 komentari:
Objavi komentar