utorak, 3. lipnja 2014.

Kraljevska pogača

Kraljevska pogačazoom

Sastojci 

Za testo:

  • 1 kg brašna
  • 250 g mleka
  • 250 g vode
  • 1 kockica kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 2 kašičice soli
  • 50 ml ulja
  • 1 kašika sirćeta
  • 2 jajeta

Za fil:

  • 100 g šunkarice
  • 3 kašike ajvara
  • 2 jajeta
  • 150 g sira
  • 150 g blitve

Za premaz:

  • 50 g margarina

Priprema

1
Zamesiti testo od datih namirnica. Ostaviti testo 15 minuta, da odmori. Zatim podeliti testo na 11 loptica.
2
Svaki kolačić razviti veličine većeg tanjira, izrendati malo margarina na koru i preklopiti je drugom korom. Tako sastavljati po dve kore, zajedno i samo je jedna kora gde idu tri razvijena kolačića i ta kora ide prva u plehu.
3
Iseckati blitvu staviti jedno jaje i malo sira, posoliti i sve zajedno dobro izmešati.
4
U drugom tanjiru sastaviti sir sa jajetom.
5
Prvu razvijenu koru (gde idu tri razvijena kolačića) staviti u pleh, preko kore staviti pola smese od iseckane blitve.
6
Zatim razviti drugu koru (gde idu dva kolačića) staviti namaz od sira i jaja i preko sira poređati šunkaricu.
7
Zatim ide treća kora (isto dva kolačića) preko kore idu 3 kašike ajvara.
8
Zatim ide četvrta kora (isto dva razvijena kolačića) preko nje ide opet blitva.
9
Odozgo ide peta kora (isto dva razvijena kolačića). Celu pogaču isečemo u kocke premažemo pavlakom i jajima i odmah pečemo.
10
Pogaču pečemo 40 minuta na 200 C. Prvo je pečemo 20 minuta, a zatim još 20 minuta, ali pokrivenu sa papirom za pečenje, (pečenje mnogo zavisi i od rerne).

Savet

http://www.recepti.com/

0 komentari:

Objavi komentar