petak, 27. lipnja 2014.

Hrckava piletina iz restorana


Sastojci

  •       500 gr belog pileceg mesa
  •       50 gr ulja
  •       200 gr brasna
  •       3 jaja
  •       300 gr kukuruznih pahuljica ( izmrvljene rukom )
      Duboko ulje za friztezu ili duboko przenje
      ...za prilog....
  •       250 gr krompira
      ....za sos....
  •       3 zlice tartar sosa
  •       1 zlicica origana
  •       50 gr feta sira

Priprema



    1

    Pileca prsa isecite na stapice. Ostavite ih pola sata u ulju ( 50 gr ulja ). Posolite ih i pobiberite.

    
    2

    Ulje dobro zagrejte.
    3

    Stapice prvo uvaljajte u brasno, pa u jaja i nakraju u pahuljice

    
    4

    Tako pripremljene stapice przite u tiganju ili fritezi 3 - 5 minuta. Zavisnosti od debljine.
    5

    Krompir narezite na stapice i njega przite u fritezu dok neporumeni.
    6

    Sos se priprema tako sto se u tartar sos izrenda feta, doda origano i dobro promesa.

(http://www.coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar