- 1/2 pakovanja kora
- 2 jaja
- 100gr sira
- 1-1/2 kisele pavlake
- 50ml ulja
- 100gr sunke
- 50gr kackavalja
- 3 kasike ajvara
- 1/2 veze blitve
Priprema
1
Blitvu oprati proprziti na ulju skloniti i posoliti.Sjediniti jaja i ulje izgnijeciti sir i 1/2 pavlake. Kore slagati u pleh od rerne i svaku filovati pripremljenom masom dok se sve ne utrosi. Na svaku drugu koru preko fila rasporediti malo blitve.
2
Peci na 200stepeni 15 minuta. Zapecenu pitu izvaditi iz pleha i staviti na mokru krpu 20-25 minuta
3
Sjediniti kiselu pavlaku ajvar rendani kackavalj premazati pitu. Po piti staviti isjeckanu sunku.Uz pomoc krpe uviti u rolat
4
U originalnom receptu pise da se rolat premaze sa malo kisele pavlake i pospe sa rendanim kackavaljem ja nisam premazivala sa pavlakom niti posipala kackavaljem. Meni je ovako bolji a vi mozete raditi kako hocete
(http://www.coolinarika.com)
0 komentari:
Objavi komentar