četvrtak, 8. svibnja 2014.

Zarobljene ćufte

zarobljene_cufte

Sastojci za ćufte:
450 g mljevenog mesa
1 glavica luka
1 češnjak češnjaka
1 žumanjak
2-3 žlice krušnih mrvica (prezle)
sol
papar
mješavina začina
svježi peršin
      Sastojci za pire:
      5 krumpira
      2 žlice maslaca
      2 žlice kiselog vrhnja
      soli po ukusu

      Sastojci za preljev:
      2 jaja
      1 bjelanjak
      4 žlice kiselog vrhnja
      5 žlice vrhnja za kuhanje
      soli po ukusu
      Dodatni sastojci:
      mali komad maslaca
      2 žlice krušnih mrvica
      Priprema:
      Pomiješati mljeveno meso, sitno sjeckan luk i protisnuti češnjak, pa dodati žumanjak, krušne mrvice i začine. Sve zajedno dobro pomiješati pa smjesu staviti u hladnjak na 30 minuta. Oblikovati ćufte, pa ih kratko propržiti na ulju. Krumpir skuhati, propasirati i dodati sol, maslac i vrhnje. Pleh premazati komadićem maslaca i posuti krušnim mrvicama.
      U pleh staviti pire krumpir, pa utisnuti pržene ćufte.
      Umutiti jaja i bjelanjak. Dodati sol, kiselo i vrhnje za kuhanje posoliti i  preliti preko. Po ukusu posuti s peršinom, origanom….. Staviti u pećnicu zagrijanu na 200 ºC, pa peći dok ne porumeni. Pečene “zarobljene” ćufte malo ohladiti i rezati na komade. Poslužiti tople ili hladne, uz salatu.
      Izvor: http://www.recepti-svijeta.com/

0 komentari:

Objavi komentar