Sastojci za ćufte:
450 g mljevenog mesa
1 glavica luka
1 češnjak češnjaka
1 žumanjak
2-3 žlice krušnih mrvica (prezle)
sol
papar
mješavina začina
svježi peršin
Sastojci za pire:
5 krumpira
2 žlice maslaca
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu
Sastojci za preljev:
2 jaja
1 bjelanjak
4 žlice kiselog vrhnja
5 žlice vrhnja za kuhanje
soli po ukusu
Dodatni sastojci:
mali komad maslaca
2 žlice krušnih mrvica
Priprema:
Pomiješati mljeveno meso, sitno sjeckan luk i protisnuti češnjak, pa dodati žumanjak, krušne mrvice i začine. Sve zajedno dobro pomiješati pa smjesu staviti u hladnjak na 30 minuta. Oblikovati ćufte, pa ih kratko propržiti na ulju. Krumpir skuhati, propasirati i dodati sol, maslac i vrhnje. Pleh premazati komadićem maslaca i posuti krušnim mrvicama.
U pleh staviti pire krumpir, pa utisnuti pržene ćufte.
Umutiti jaja i bjelanjak. Dodati sol, kiselo i vrhnje za kuhanje posoliti i preliti preko. Po ukusu posuti s peršinom, origanom….. Staviti u pećnicu zagrijanu na 200 ºC, pa peći dok ne porumeni. Pečene “zarobljene” ćufte malo ohladiti i rezati na komade. Poslužiti tople ili hladne, uz salatu.
Izvor: http://www.recepti-svijeta.com/
0 komentari:
Objavi komentar