ponedjeljak, 26. svibnja 2014.

Torta Mrena

Torta Mrena

Sastojci

Broj osoba:10 osoba

Priprema

Vrijeme pripreme:60 min
Težina:Jednostavno
  1. 1
    Kora se priprema jednostavno. Umute se najpre belanca, zatim se doda secer, pa zumanca, pa onda brasno i prasak za pecivo, kakao i na kraju se kasikom u to umesaju orasi. Pece se na 180 stepeni, dok se kora ne odvoji od ivica pleha, a pleh je velicine 25×35 cm. Ali svako prilagodjava plehu koji ima, moze i malo manji, kora ce biti deblja.
  2. 2
    Kada se kora ohladi, pospe se sokom od nacedjene pomorandze, ako je malo 200 ml koliko stoji u receptu, moze da se doda jos malo, po slobodnoj proceni domacice.
  3. 3
    Prvi fil se pravi tako sto se Plazma keks prelije sokom od narandze i ostavi se malo da upije, a onda se posebno dobro umuti margarin sa secerom u prahu. Toj smesi se dodaje plazma keks, a zatim i otopljena cokolada. Ako je smesa tvrda, slobodno se doda jos soka od narandze, da se dobije masa koja moze da se maze preko kore.
  4. 4
    Za drugi fil se najpre orasi malo podpeku u rerni, zatim se samelju, pa se popare u mleku koje se malo zaseceri. Kada se ohlade, takodje se sastave, sa prethodno umucenim margarinom i secerom u prahu.
  5. 5
    Treci fil se napravi prvi, kako bi se hladio dok se drugi filovi prave. Dakle skuva se puding od vanile, ali se ne stavi 8 vec 4 kasike secera. Dok se fil hladi, umuti se margarin sa secerom u prahu, a zatim se sastavi sa pudingom. Dobije se prekrasna, glatka smesa.
    Na koru se najpre stavi fil sa Plazma keksom, pa fil od oraha, a na kraju zuti fil. Odozgo se torta premaze sa dve umucene slatke pavlake.
(http://www.coolinarika.com/)

0 komentari:

Objavi komentar