ponedjeljak, 26. svibnja 2014.

Pistachio Joconde

Pistachio Joconde

Sastojci

Priprema

Vrijeme pripreme:90 min
  1. KORE:
  2. 1
    Belane umutiti u čvrst šam, pa dodavati postepeno šećer dok smesa ne postane sjajna.
  3. 2
    Mlevene i seckane pistaće pomešati sa brašnom i dodati belanama, pa sve ručno izmešati.
  4. 3
    Smesu rasporediti u pleh od ekektričnog šporeta i peći na 200 C 20-30 min.
  5. 4
    Pečenu koru ohladiti i preseći po polovini da bi dobili dve kore.
  6. FIL OD MALINA:
  7. 1
    Maline odlediti i izmiksati ih u piru.
  8. 2
    Dodati im šećer i pustiti da provre.
  9. 3
    Kuvati 10-ak min. tek da tečnost počne isparavati.
  10. 4
    Dodati želatin i kuvati dok se ne počne zgušnjavati ( otprilike 5 min.)
  11. 5
    Pleh u kome su pečene kore, postaviti papirom za pečenje i izliti smesu od malina.
  12. 6
    Kada smesa postane pihtijasta, preseći je po polovini kao i kore, da bi dobili dva dela.
  13. NEŽNA KREMA:
  14. 1
    Od litre mleka odvojiti jednu šolju pa u njoj rastopiti puding.
  15. 2
    Ostatak mleka ostaviti da provri.
  16. 3
    Žumane umutiti sa šećrom.
  17. 4
    U provrelo mleko dodati puding i umućena jaja i mešato dok ne dobije potrebnu gustinu.
  18. 5
    Kada se krema ohladi dodati joj omekšali margarin.
  19. 6
    Kremu podeliti na 4 jednaka dela.
  20. 7
    FIlovati sledećim redom: KORA-NEŽNA KREMA-FIL OD MALINA-NEŽNA KREMA-KORA-NEŽNA KREMA-FIL OD MALINA-NEŽNA KREMA.
(http://www.coolinarika.com/)

0 komentari:

Objavi komentar