utorak, 27. svibnja 2014.

Cokoladno iznenadjenje

Cokoladno iznenadjene

Sastojci

Priprema

  1. 1
    Kora:
  2. 2
    Umutiti dobro zumanca sa secerom i vanilin secerom, sad dodati ulje, vodu pa brasno pomjesano sa kakáom i praskom za pecivo.Mutiti toliko da se masa fino izjednaci.Pripremiti okrugli kalup (26 cm) obloziti papirom za pecenje i sipati cjelu masu u kalup.Ukljuciti rernu da se zagrije na 200°C i peci koru 15-20minuta.
  3. 3
    Dok se pece kora fil spremiti:
  4. 4
    ml mljeka staviti s secerom na sporet.U 300 ml mljeka razmutiti 4 pudinga pa kad pocne da vri sipati mljeko i kuhati sve mjesajuci da se zgusne.Maci sa sporeta.Bjelanca ulupati u cvrst snjeg i odma sipati u vreo puding, mutiti mikserom da se fino sjedini.
  5. 5
    Pecenu koru samo malo ohladiti, nekih 5 minuta, presjeci preko polovine.Donji dio ostaviti na dnu (kalup mora da je dublji, z torte) preko biskvita sipati cjelu puding masu, prekriti drugim biskvitom preko.
  6. 6
    Isjeckati 100 g bjele okolade i posuti preko.
  7. 7
    Ostaviti 2-3 sata na hladnom da se krema stegne.Najbolja je kad prenoci.
(http://www.coolinarika.com/)

0 komentari:

Objavi komentar