četvrtak, 22. svibnja 2014.

Sacher (Zaher) torta

Sacher (Zaher) torta

1. Testo:
Čokolada za kuvanje 150g,
Maslac 150g,
Šećer 150g,
Jaja 6 kom,
Brašno 150g,
Soli na vrh noža,
1 kesica vanil šećera,
strugane kore od 1 limuna.
Istopiti na pari čokoladu, dodati maslac i sve dobro izmutiti. Posebno umutiti 6 žumanaca sa 75 grama šećera, dodati vanil šećer, so i struganu koru od 1 limuna. Umućena žumanca postepeno sipati u rastopljenu čokoladu uz stalno mućenje mikserom. U ovu smešu postepeno dodati 150 grama brašna. Posebno umutiti 6 belanaca sa 75 grama šećera. Sneg od belanaca postepeno dodati u smesu od brašna i čokolade i mešati varjačom. Testo peći u tepsiji prečnika 24 cm na temperaturi od 170 do 200°C u prethodno zagrejanoj pećnici oko sat vremena.
saher22. Premaz
Malo marmelade od kajsije
U receptu piše da ohlađenu tortu treba premazati malo zagrejanom marmeladom od kajsije, ali sam ja uradila obratno, tortu sam premazala  još dok je bila topla hladnim pekmezom (nije joj uopšte smetalo). Sloj ne treba da bude deblji od 1-2 mm.
3. Čokoladni preliv:
saher1Čokolada 150 g,
Maslac 65g
Istopiti čokoladu na pari i dodati maslac. Preliti tortu.
Jedino što je ovde problem to je sačekati da se sve lepo ohladi i da se stegne čokolada, kako bi se torta mogla lepo seći.

Izvor:http://www.kuvarancije.com/

0 komentari:

Objavi komentar