petak, 9. svibnja 2014.

Griz uzitak

Griz uzitak

Sastojci

Priprema

Vrijeme pripreme:20 min
Težina:Jednostavno
  1. 1
    Ukoliko je potrebno, očistite ananas i narežite ga na komadiće (ili ga ocijedite iz konzerve). Pristavite za kuhanje prvu količinu mlijeka, ruma i šećera.
  2. 2
    U vruće mlijeko umiješajte griz, uz miješanje skuhajte te u vruće umiješajte ribani kokos. Ulijte u kalup obložen pek papirom.
  3. 3
    Pristavite drugu količinu mlijeka, ruma i šećera. U međuvremenu utisnite okomito komadiće ananasa u svijetli dio (cca do pola).
  4. 4
    Toplom mlijeku dodajte razlomljenu čokoladu te miješajte dok se ne otopi – moja preporuka je da nemate cijelo vrijeme smjesu na vatri već da je po potrebi maknete, da vam ne zagori. Kada se čokolada rastopi, umiješajte griz i kuhajte cca 2-3 minute (tj. koliko grizu treba da se skuha).
  5. 5
    Prelijte preko svijetle smjese, tako da zapuni sve rupe između ananasa i prekrije ga.
  6. 6
    Kada se prohladi, desert stavite u hladnjak i dobro ohladite. Pažljivo ga izvadite iz kalupa i po želji pospite ribanim kokosom.
Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar