Sastojci
Svijetli dio:
- cca 4 dlmlijeka
- 1 žlicasmeđeg šećera
- 1 žlicabijelog ruma
- 3-4 žlicegriza
- cca 3 žlicekokosovog brašna
Tamni dio:
- cca 4 dlmlijeka
- 1/2 žlicesmeđeg šećera
- 100 gtamne čokolade
- (ovdje s 85 % kakaa)
- 3-4 žlicegriza
- 1 žlicabijelog ruma
Još potrebno:
- cca 2 kolutaananasa
- (svježeg ili iz kompota)
- za posipanjekokosovo brašno
Priprema
- 1Ukoliko je potrebno, očistite ananas i narežite ga na komadiće (ili ga ocijedite iz konzerve). Pristavite za kuhanje prvu količinu mlijeka, ruma i šećera.
- 2U vruće mlijeko umiješajte griz, uz miješanje skuhajte te u vruće umiješajte ribani kokos. Ulijte u kalup obložen pek papirom.
- 3Pristavite drugu količinu mlijeka, ruma i šećera. U međuvremenu utisnite okomito komadiće ananasa u svijetli dio (cca do pola).
- 4Toplom mlijeku dodajte razlomljenu čokoladu te miješajte dok se ne otopi – moja preporuka je da nemate cijelo vrijeme smjesu na vatri već da je po potrebi maknete, da vam ne zagori. Kada se čokolada rastopi, umiješajte griz i kuhajte cca 2-3 minute (tj. koliko grizu treba da se skuha).
- 5Prelijte preko svijetle smjese, tako da zapuni sve rupe između ananasa i prekrije ga.
- 6Kada se prohladi, desert stavite u hladnjak i dobro ohladite. Pažljivo ga izvadite iz kalupa i po želji pospite ribanim kokosom.
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar