srijeda, 30. travnja 2014.

Lagana orah torta

lagana-orah-torta



Sastojci
7 jaja
7 kašika šećera
3 kašike brašna
10 kašika mljevenih oraha
1 prašak za pecivo
Prstohvat soli
Naribanu koru pomorandže po želji
100 ml ruma

1 margarin
200 grama čokolade
3 šlag-krem od vanile
450 ml mlijeka

Način pripreme
  1. Umutiti u čvrsti snjeg bjelanca sa malo soli. Žumanca umutiti sa šećerom i kad se dobije glatka krema dodati prašak za pecivo i brašno. Ručno umiješati bijelanca i žumanca i tokom miješanja dodati orahe.
  2. Smjesu za koru istresti u pouljeni i pobrašnjeni pleh.
  3. Koru peći 20 min na 220C.
  4. Kad je pečena pustiti da se ohladi i onda je prerezati na dva jednaka dijela.
  5. Umutiti margarin sa 200 g rastopljenje i prohlađene čokolade. Posebno umutiti 3 šlag krema od čokolade sa mlijekom i spojiti kremove.
  6. Rumom bogato natopiti ohlađene kore. Pa obilato filovati. Fila ima dovoljno da se torta slaže po principu kora-fil-kora-fil i da se premaže bočne strane.

Izvor: domacica.net

0 komentari:

Objavi komentar