Sastojci
425 grama brašna
425 grama šećera
340 grama maslaca
4 jaja
65 grama kakao praha
750 grama tamne čokolade
5 grama praška za pecivo
1 kašičica ekstrakta vanile
750 ml pavlake za kuvanj
425 grama šećera
340 grama maslaca
4 jaja
65 grama kakao praha
750 grama tamne čokolade
5 grama praška za pecivo
1 kašičica ekstrakta vanile
750 ml pavlake za kuvanj
Način pripreme
- Maslac ostaviti van friždera da omekša.
- Iseći maslac na kocke i umutiti mikserom da bude kremast.
- U tako izmućen maslac dodati vanilu i šećer pa još malo izmutiti.
- Dodavati jedno po jedno jaje i mutiti.
- Kako prah zamutiti sa toplom vodom da bude gusto. Dobro umutiti da nema grudvica i da krem bude gladak.
- Ostaviti da se ohladi pa dodati maslacu i dobro sjediniti.
- Dodati prstohvat soli, brašno i prašak za pecivo pa zamesiti smesu i podeliti je na 3 dela.
- Peći kore u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
- Kore ostaviti da se ohlade.
- Skuvati slatku pavlaku pa neprestano mešajući dodati čokoladu dok se ne dobije fina glatka krema.
- Ostaviti da se skroz ohladi povremeno mešajući.
- Staviti u frižider da se dobro stegne.
Fil:
- Svaku koru filovati debelim slojem fila i na kraju celu tortu premazati preostalim filom.
- Staviti u frižider i služiti ohlađenu.
Izvor: domacica.net
0 komentari:
Objavi komentar