Sastojci
- TIJESTO:
- čokolada za kuhanje: 200 g
- brašno: 230 g
- prašak za pecivo: 1 vrećica
- soda bikarbona: 1 ravna žličica
- jabuke: 600 g
- limunov sok: 3 žlice
- šećer: 200 g
- maslac ili margarin: 150 g
- jaja: 3
- šećer: 2 žlice
- cimet: 1 – 2 žličice
Priprema
Čokoladu naribati. Brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu dobro izmiješati. Jabuke oguliti, očistiti od koštica, narezati na kocke, poprskati sokom od limuna i izmiješati. Pećnicu zagrijati na 175 °C. Dno kalupa za tortu (28 cm) namazati maslacem i posuti brašnom. Maslac ili margarin (sobne temperature) zajedno sa šećerom mikserom kremasto izraditi (oko 5 minuta). Dodavati jedno po jedno jaje neprestano miješajući. Na kraju umiješati mješavinu brašna i kratko izmiješati.
Polovinu tijesta malom žličicom stavljati u kalup i vilicom po kalupu ravnomjerno raspodijeliti (po potrebi vilicu umakati u brašno, kako bi lakše razvukli tijesto po kalupu). Po tijestu raspodijeliti jabuke, posuti sa 2 žlice šećera, cimetom i 150 g naribane čokolade. Preostali dio tijesta na isti način (kao i prvi dio) raspodijeliti po jabukama i staviti peći 45 minuta. Zatim kolač izvaditi iz pećnice, posuti preostalom čokoladom (50 g) i nastaviti peći 4 – 5 minuta. Pečeni kolač izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi. Odvojiti od kalupa i prebaciti na tanjur.
Savjet: Kolač je najukusniji ako se još topao jede i uz njega šlag servirati.
Izvor: http://www.ljiljananieder.com/
0 komentari:
Objavi komentar