petak, 25. travnja 2014.

Egzotične puding šnite



Sastojci

  • BISKVIT:
  • oštro brašno: 100 g
  • kakao prah: 2 žlice
  • prašak za pecivo: 2 žličice
  • jaja: 3
  • šećer: 90 g
  • sol: na vrh noža
  • mlijeko: 50 ml
  • ulje: 50 ml
  • PRELJEV:
  • sok od ananasa: 220 ml
  • KREMA I:
  • kruške: 500 g
  • puding od vanilije: 2 vrećice
  • škrobno brašno, gustin: 2 žlice (vrhom pune)
  • šećer: 6 žlica
  • sok od naranče: 350 ml
  • sok od ananasa: 500 ml
  • maslac, sobne temperature: 150 g
  • KREMA II:
  • šlag krema od vanilije: 2 vrećice
  • šlag pjena: 1 vrećica
  • mlijeko, hladno: 375 ml
  • UKRAŠAVANJE:
  • čokolada: strugotine

Priprema

Za biskvit: Oštro brašno, kakao i prašak za pecivo dobro izmiješati i prosijati. Žumanjke odvojiti od bjelanjaka. Bjelanjke s malo soli čvrsto izraditi. Žumanjke zajedno sa šećerom kremasto mikserom izraditi (oko 3 minute). Mješavinu brašna, mlijeko i ulje naizmjenično dodavati smjesi od žumanjaka neprestano miješajući. Na kraju lagano metlicom za snijeg dodati snijeg od bjelanjaka i lagano umiješati i to na taj način da smjesu uvijek od dolje podižete prema gore. Dno lima za pečenje (36 x 22 cm) namazati maslacem i posuti brašnom. Žlicom raspodijeliti tijesto po limu, vilicom oprezno izravnati i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 175 °C, 20 – 25 minuta. Pečeni biskvit izvaditi iz pećnice i vruć preliti hladnim sokom od ananasa te ostaviti da se potpuno ohladi.
Za kremu I: Kruške oguliti, koštice izvaditi i na kockice narezati. 2 vrećice pudinga, škrobno brašno i šećer izmiješati. Dodati 200 ml soka (svejedno kojeg) i dobro izmiješati, bez grudica. Preostali sok od ananasa i naranče (650 ml)  staviti u lonac i pustiti da zakuha. Smanjiti temperaturu i u sok umiješati mješavinu pudinga te kuhati miješajući 1 – 2 minute. Skloniti sa štednjaka, dodati kruške i maslac narezan na kockice i miješati sve dok se maslac ne otopi. Kremu istresti na biskvit, izravnati i ostaviti da se potpuno ohladi. Zatim premazati kremom II.
Za kremu II: 2 vrećice šlag kreme od vanilije i 1 vrećicu šlag pjene zajedno sa 375 ml hladnog mlijeka(iz hladnjaka) mikserom čvrsto izraditi. Kremom II premazati kremu I, izravnati i ostaviti preko noći u hladnjaku.
Sutradan kolač narezati i ukrasiti strugotinama bijele i tamne čokolade.
Savjet: Umjesto svježih krušaka možete u kremu staviti dobro ocijeđeni ananas iz kompota, narezan na kockice.

Izvor:  http://www.ljiljananieder.com/

0 komentari:

Objavi komentar