Sastojci
Biskvit
Biskvit
- 25 dag brašna
- 25 dag šećera
- 10 dag margarina
- 2,5 dl mlijeka
- 2 jaja
- 1/2 praška za pecivo
- 5 dag kakaa
Voćna krema
- 450 g šumskog voća (smrznuto Ledo šumsko voće)
- 2 pudinga od vanilije
- 4 žlice šećera
- 0,5 l mlijeka
Bijela krema
- 0,5 l mlijeka
- 5 žlica brašna
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 250 g margarina
- 2 žlice šećera u prahu
Priprema
1
Biskvit: umutite jaja sa šećerom, dodajte rastopljeni margarin, mlijeko i brašno pomiješano s praškom za pecivo i kakaom. Stavite peći na 180-200 stupnjeva na 15-20 minuta u namašćeni i pobrašnjeni plitki lim od pećnice. Kad se ohladi, prerežite biskvit na dva dijela.
2
Voćna krema: skuhajte dva pudinga s 4 žlice šećera te dodajte šumsko voće (veće komade narežite na sitnije). Kremom premažite jednu polovicu biskvita.
3
Bijela krema: skuhajte mlijeko, u vruće dodajte smjesu šećera, vanilin šećera i brašna. Kad se ohladi, dodajte 250 g margarina izrađenog s 2 žlice šećera. Bijelu kremu premažite po voćnoj kremi.
4
Na bijelu kremu stavite drugu polovicu biskvita i lagano pritisnite dlanovima. Premažite kolač šlagom i ukrasite po želji.
Posluživanje
Kod izrade voćne kreme, ako vam se čini pomalo rijetka, dodajte malo gustina.
0 komentari:
Objavi komentar