utorak, 1. srpnja 2014.

BETTY BOOP KOLAČ

Sastojci

     BISKVIT 

  •      9 bjelanjaka
  •      18 žlica šećera
  •      2 žlice brašna
  •      15-20 dkg mljevenih oraha
  •      1/2 praška za pecivo
    KREMA OD MALINA
  •      1/2 kg malina ili jagoda
  •      3 dl vode
  •      30 dkg šećera
  •      2 pudinga od malina ili jagoda
  •       vrećica želatine u prahu
    ŽUTA KREMA
  •      9 žutanjaka
  •      25 dkg šećera
  •      4 žlice brašna
  •      1/2 l mlijeka
  •      1 margarin
  •     1/2 l HOLE vrhnja


Priprema

Težina:
   

    1
    BISKVIT:

    Za biskvit sve smiješati i uliti u tepsiju u koju ste prethodno stavili papir za pečenje, peći na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta
    2
    KREMA OD MALINA:

    Maline ili jagode nasjeckati na sitnije komadiće te izmiksati i kuhati u 2,5 dl vode sa šećerom. Kratko prokuihati. U 0,5 dl vode izmiješati puding i dodati u maline, pri kraju dodati rastopljenu želatinu, te vruće preliti preko ohlađenog biskvita. Ostaviti da se ohladi i stegne.
    3
    ŽUTA KREMA:

    Staviti kuhati 3,5 dl mlijeka sa šećerom, a u ostatku mlijeka razumutiti žumanjke i šećer. U ohlađenu kremu umiksati prethodno izmiksani margarin.  Na žutu kremu staviti tanki sloj čokoladne glazure.

    10 dkg čokolade za kuhanje

    5 dkg margarina
    4
    SLAGANJE KOLAČA:

    - BISKVIT-

    -KREMA OD MALINA-

    -ŽUTA KREMA-

    -ČOKOLADNA GLAZURA-

    -HOLE ili neki drugi šlag-


0 komentari:

Objavi komentar