četvrtak, 3. srpnja 2014.

Fantazija Torta od narance i cokolade


Sastojci

     Podloga:
  •       250 gr cokoladni keks ( izbor ukusa )
  •       80 gr putera ( otopiti )
  •       malo cokoladna mleka
     Nadev 1:
  •       350 ml slatkog vrhnja ( slatka pavlaka )
  •       150 gr mini marshmellows
  •       250 gr crne cokolade
  •       1 zlica vanilije extract
  •       50 gr putera
  •       50 ml vode
     Fil 2:
  •       350 ml svezeg soka od narance
  •       2 zutnjaka
  •       2 jaja
  •       150 gr secera
  •       korica narance ( ne mora )
  •       8 listica zelatine ( 40 gr zelatine u prahu )
  •       300 ml slatko vrhnje


Priprema


    1

    Usitnjeni keks pomesati sa rastopljenim puterom pa dodati malo cokoladnog mleka smesi.
    2

    Smesu od keksa utisnuti u dno kalupa ca 24 cm ( stranice/prsten se skida ) i ostaviti u frizider dok pripremamo cokoladni krem.
    3

    Na slaboj temperaturi istopiti puter pa dodati cokoladu uz stalno mesanje dok se sve ne rastopi pa dodati marsmallows, vodu i extrakt od vanilije pa dobro promesati dok se sve ne rastopi. Ukloniti sa vatre i prohladiti. A zatim umesati na kraju slag od slatkog vrhnja.
    4

    Cokoladnu kremu odma naneti preko podloge od cokoladnog keksa a sad ostaviti u frizider da se cokoladna krema stisne.
    5

    kada je cokolada se krema stisla pripremati krem od narance tako sto ce mo  izmiksati jaja i secer dok se ne zapene pa dodati sok on narance i koricu pa kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne a kada se zgusne ukloniti sa vatre pa u jos vrelom filu rastopiti zelatinu ( koju smo prethodno potopili u hladnu vodu na 5 minuta a zatim ocedeli od vode ). Dobro promesati i ostaviti da se ohladi. U ohladjenu kremu umesati slag od slatkoga vrhnja ( slatko vrhnje izmiksati u cvrstu kremu/slag ).
    6

    Kremu od narance naneti preko cokoladnog fila a zatim ostaviti u frizider da se krema od narance stisne.

(http://www.coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar