nedjelja, 11. svibnja 2014.

Torta "Moja kravica"

Torta "Moja kravica"

  • Sastojci:
    Za piškotu:
    2 jajeta
    2 kašike šećera
    5 kašika Moja Kravica mleka
    5 kašika ulja
    4 kašike brašna
    1/2 kesice praška za pecivo
    1 ravna kašika kakaoa
    Za fil:
    2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
    400 ml Moja Kravica mleka
    400 ml Moja Kravica Kuhinjica slatke pavlake
    6 kašika šećera
    2 rebra čokolade
    Za dekoraciju:
    1 kesica šlag kreme od vanile
    2 rebra mlečne čokolade
    malo Moja Kravica Kuhinjica slatke pavlake
    1,5 dl Moja Kravica mleka
  • Priprema:
    Jaja umutiti sa šećerom, dodati mleko i ulje i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo. Pažljivo promešajte i izlijte smesu u kalup za torte, obložen pek-papirom koji ste predhodno nauljili. Od smese odvojite nekolika kašika i umešajte kakao, kašičicom vadite i rasporedite po beloj smesi u vidu tačkica koje imaju kravice. Pečite u zagrejanoj rerni na 200 C oko 15-20 minuta. Proverite čačkalicom da li je testo pečeno. Pečenu smesu izvadite iz rerne da se malo prohladi, odvojite od papira, vratite u kalup i ostavite sa strane.
    Fil: U mleko skuvajte puding na uobičajen način i ostavite sa strane da se ohladi. Moja Kravica Kuhinjica slatku pavlaku umutite i sjedinite sa ohlađenim pudingom. Smesu izlijte preko ohlađene piškote. Izdvojite nekoliko kašika fila, otopite čokoladu promešajte i pobacajte braon smesu na neobavezne tačkice kao kod piškote (samo stavite čokoladu za kuvanje, ja sam stavila mlečnu ba je boja malo slabija, to ukus ne menja).
    Dekoracija: Umutite šleg kremu sa mlekom i premažite preko torte. Čokoladu otopite sa malo Moja Kravica Kuhinjica slatke pavlake, malo prohladite dekorišite tačkicama da dobije boje kravice..
Izvor: oklagija.rs

0 komentari:

Objavi komentar