- Sastojci:Za piškotu:2 jajeta2 kašike šećera5 kašika Moja Kravica mleka5 kašika ulja4 kašike brašna1/2 kesice praška za pecivo1 ravna kašika kakaoaZa fil:2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake400 ml Moja Kravica mleka400 ml Moja Kravica Kuhinjica slatke pavlake6 kašika šećera2 rebra čokoladeZa dekoraciju:1 kesica šlag kreme od vanile2 rebra mlečne čokolademalo Moja Kravica Kuhinjica slatke pavlake1,5 dl Moja Kravica mleka
- Priprema:Jaja umutiti sa šećerom, dodati mleko i ulje i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo. Pažljivo promešajte i izlijte smesu u kalup za torte, obložen pek-papirom koji ste predhodno nauljili. Od smese odvojite nekolika kašika i umešajte kakao, kašičicom vadite i rasporedite po beloj smesi u vidu tačkica koje imaju kravice. Pečite u zagrejanoj rerni na 200 C oko 15-20 minuta. Proverite čačkalicom da li je testo pečeno. Pečenu smesu izvadite iz rerne da se malo prohladi, odvojite od papira, vratite u kalup i ostavite sa strane.Fil: U mleko skuvajte puding na uobičajen način i ostavite sa strane da se ohladi. Moja Kravica Kuhinjica slatku pavlaku umutite i sjedinite sa ohlađenim pudingom. Smesu izlijte preko ohlađene piškote. Izdvojite nekoliko kašika fila, otopite čokoladu promešajte i pobacajte braon smesu na neobavezne tačkice kao kod piškote (samo stavite čokoladu za kuvanje, ja sam stavila mlečnu ba je boja malo slabija, to ukus ne menja).Dekoracija: Umutite šleg kremu sa mlekom i premažite preko torte. Čokoladu otopite sa malo Moja Kravica Kuhinjica slatke pavlake, malo prohladite dekorišite tačkicama da dobije boje kravice..
Izvor: oklagija.rs
0 komentari:
Objavi komentar