nedjelja, 11. svibnja 2014.

Najčokoladnija torta

Najčokoladnija torta

  • Sastojci:
    Za piškotu:
    2 jajeta
    2 kašike šećera
    2 kašike brašna
    2 kašike kakaoa
    1/2 kesice praška za pecivo
    150 ml čokoladnog mleka
    Za fil:
    2 kesice pudinga od čokolade
    400 mlMoja Kravica mleka
    400 mlMoja Kravica Kuhinjica slatke pavlake
    150 g mlečne čokolade
    6 kašika šećera
    Za dekoraciju:
    1 dl Moja Kravica Kuhinjica slatke pavlake
    100 g mlečne čokolade
  • Priprema:
    Jaja i šećer umutite, dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju kašike kakaoa. Smesu izlijte u namazan pleh obložen papirom za pečenje. Pečite u zagrejanoj rerni na 200 C oko 15 minuta. Proverite čačkalicom da li je piškota pečena. Pečenu piškotu izvadite iz rerne i kada se malo prohladi prelijte je čokoladnim mlekom, koru ostavite sa strane. Puding skuvajte sa šećerom i mlekom na uobičajen način i ostavite da se ohladi. Moja Kravica Kuhinjica slatku pavlaku izmutite i pomešajte sa ohlađenim pudingom i sve promešajte mikserom. 50 g čokolade izrendajte i pomešajte u fil. A 100 g čokolade otopite i lagano sipajte u fil sve mikserom muteći da se dobro sjedini. Smesu sipajte preko ispečene kore i ravnomerno rasporedite. Čokoladu i pavlaku stavite u šerpicu na laganoj vatri, kuvati sve mešajući da se čokolada otopi. Skinite sa vatre malo prohladite i prelijte preko torte. Tortu ostavite nekoliko sati da se stegne. A onda skinite obruč sa kalupa, secite i poslužite.
  • Izvor: oklagija.rs

0 komentari:

Objavi komentar