- Sastojci:Za piškotu:2 jajeta2 kašike šećera2 kašike brašna2 kašike kakaoa1/2 kesice praška za pecivo150 ml čokoladnog mlekaZa fil:2 kesice pudinga od čokolade400 mlMoja Kravica mleka400 mlMoja Kravica Kuhinjica slatke pavlake150 g mlečne čokolade6 kašika šećeraZa dekoraciju:1 dl Moja Kravica Kuhinjica slatke pavlake100 g mlečne čokolade
- Priprema:Jaja i šećer umutite, dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i na kraju kašike kakaoa. Smesu izlijte u namazan pleh obložen papirom za pečenje. Pečite u zagrejanoj rerni na 200 C oko 15 minuta. Proverite čačkalicom da li je piškota pečena. Pečenu piškotu izvadite iz rerne i kada se malo prohladi prelijte je čokoladnim mlekom, koru ostavite sa strane. Puding skuvajte sa šećerom i mlekom na uobičajen način i ostavite da se ohladi. Moja Kravica Kuhinjica slatku pavlaku izmutite i pomešajte sa ohlađenim pudingom i sve promešajte mikserom. 50 g čokolade izrendajte i pomešajte u fil. A 100 g čokolade otopite i lagano sipajte u fil sve mikserom muteći da se dobro sjedini. Smesu sipajte preko ispečene kore i ravnomerno rasporedite. Čokoladu i pavlaku stavite u šerpicu na laganoj vatri, kuvati sve mešajući da se čokolada otopi. Skinite sa vatre malo prohladite i prelijte preko torte. Tortu ostavite nekoliko sati da se stegne. A onda skinite obruč sa kalupa, secite i poslužite.
- Izvor: oklagija.rs
0 komentari:
Objavi komentar