subota, 3. svibnja 2014.

Poslastica u čaši

poslastica u casi

Sastojci za tamni deo:
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 1 kašičica nes kafe
  • 80 ml slatke pavlake
  • 1 kesica želatina
  • 1 belance
Beli deo:
  • 100 g bele čokolade
  • 1 kašičica vanile ekstrata
  • 100 ml slatke pavlake
  • 1 paket želatin
  • 1 belance
Za dekoraciju:
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100g čokolade
  • 1 kašičica nes kafe
Prirpema:
Ulupajte belance da bude čvrsto.
Stavite slatku pavlaku na vatru da provri, pa dodajte izlomljenu čokoladu i nes kafu.
Mešajte dok se ne otopi i sjedini pa ostavite da se ohladi.
Dok se hladi pripremajte beli krem. Stavite slatku pavlaku na vatru da provri, pa sklonite i dodajte izlomljenu belu čokoladu i ekstrat vanile. Mešajte dok se ne otopi i sjedini, pa i njega stavite da se hladi.
Oba želatin stavite u 50ml vode da nabubre 5 minuta.
Zagrejte želatin zatim, ali da ne provri nego samo da se otopi, pa pola sipajte u tamni krem, a pola u beli dobro izmešajte.
čaše provucite kroz hladnu vodu pa sipajte naizmenično jedan pa drugi krem.
Dekorišite ulupanom slatkom pavlakom, pa poslpite nes kafom i čokoladom.


Izvor: brzikolaci.com

0 komentari:

Objavi komentar