Sastojci za tijesto:
550 g brašna
2 žličice soli
3/4 žličice šećera
2 žličice suhog kvasca
2 žlice kiselog vrhnja
1 šoljica ulja
1 jaje
Sastojci za prvi nadjev:
200 g špinata
1 luk
soli po ukusu
Sastojci za drugi nadjev:
3-4 pečene crvene paprike
2 češnja češnjaka
soli po ukusu
Sastojci za treći nadjev:
300 g kupusa
sol i papar po ukusu
Sastojci za četvrti nadjev:
200-250 g sira
Sastojci za premaz:
1 jaje
Priprema:
Zamijesiti glatko tijesto od navedenih sastojaka i ostaviti na toplom mjestu da se diže. U međuvremenu pripremiti nadjeve.
Špinat narezati i luk sitno narezati, dodati sol i pomiješati.
Papriku očistiti i sitno narezati. Na zagrijanu stavu staviti malo ulja i sitno narezani češnjak. Dodati papriku, kratko popržiti i začiniti po ukusu.
Kupus naribati i upržiti. Dodati sol i papar po ukusu.
Sir razmrviti i po potrebi dodati soli.
Kada se tijesto udvostručilo, prebaciti g ana radnu površinu i podijeliti na dva dijela. Prvi dio razvući oklagijom na veličinu pleha. Od drugog dijela tijesta odvojiti 2 komada veličine oraha i razvući rukama pregrade kojima ćemo podijeliti pitu na 4 dijela.
Špinat ocijediti od viška vode i s njim napunimo jednu pregradu. Ostale nadjeve isto rasporediti. Od preostalog tijesta isjeći trakice i napraviti mrežu. Ostaviti pitu da odmara dok se pećnica ne zagrije. Potom umutiti jaje, premazati pitu i staviti u pećnicu zagrijanu na 200ºC dok ne porumeni.
Izvor: http://www.recepti-svijeta.com/
0 komentari:
Objavi komentar