Tijesto:
40 dkg brašna
250 gr margarina
4 žumanca
15 dkg šečera
1 vanilija šećer
1 prašak za pecivo
korica limuna
Nadjev:
5 manjih jabuka
cimet
sok od pola limuna
4 bjelanjka
15 dkg kokos brašna
15 dkg šećera
Priprema:
Sastojke za tijesto umutite i podijelite u dva dijela. Prvi dio razvaljajte i stavite u pobrašnjen i malo pouljen kalup za pitu. Drugi dio stavite u zamrzivač.
Na tijesto stavite tanki sloj marmelade po želji pa na to stavite naribane jabuke koje ste desetak minuta dinstali na malo cimeta i soka od pola limuna. Bjelanjke dobro umutite, dodajte šečer, još mutite pa dodajte kokos. Dobivenu smjesu stavite preko jabuka. Po vrhu pite naribajte drugi dio tijesta koji vam je bio pola sata u zamrzivaču. Pecite 40 min. na 180 C.
Poslužite uz šlag ili bez njega, a po želji možete posuti s malo cimeta.
Na tijesto stavite tanki sloj marmelade po želji pa na to stavite naribane jabuke koje ste desetak minuta dinstali na malo cimeta i soka od pola limuna. Bjelanjke dobro umutite, dodajte šečer, još mutite pa dodajte kokos. Dobivenu smjesu stavite preko jabuka. Po vrhu pite naribajte drugi dio tijesta koji vam je bio pola sata u zamrzivaču. Pecite 40 min. na 180 C.
Poslužite uz šlag ili bez njega, a po želji možete posuti s malo cimeta.
Izvor: http://www.recepti-svijeta.com/
0 komentari:
Objavi komentar