subota, 10. svibnja 2014.

Julka šnite




• 1 pakovanje lisnatog tijesta
1. fil – BISKVIT
20 dkg šećera
6 žumanaca
15 dkg naribane čokolade
15 dkg mljevenih oraha
6 bjelanjaka
      2. fil – KREMA

      6 dcl mlijeka
      3 žlice oštrog brašna
      3 žlice gustina
      25 dkg margarina
      10 dkg maslaca25 dkg šećera u prahu
      korica  limuna
      2 kesice vanilin šećera
      Priprema:
      Lisnato tijesto razvaljajte na 2 komada te ih oba pecite na obrnutoj strani velikog pleha za pečenje.  Pomješajte žumanjke sa šećerom, dodajte naribanu čokoladu, samljevene orahe te na kraju snijeg od bjelanjaka.  Smjesu stavite u veliki pleh za pečenje kojeg ste prije obložili sa papirom za pečenje. Peći 30 minuta na temperaturi od 180˚C oko 30 minuta. Pečeni biskvit izvadite i ohladite.
      U šest decilitara mlijeka skuhajte izmiješano brašno i gustin sa otprilike pola decilitra mlijeka (dok se mlijeko kuha sa brašnom i gustinom miješajte sa mikserom, tako neće ostati grudvice brašna). Kad se to skoro skroz ohladi dodajte pjenasto umučen margarin, maslac, vanilija šećer, koricu limuna  i šećer u prahu.
      Slažite lisnato tijesto, pola bijele kreme, smeđi biskvit, druga polovica bijele kreme, lisnato tijesto. Po vrhu pospite sa šećerom u prahu.
      Izvor: http://www.recepti-svijeta.com/

0 komentari:

Objavi komentar